I denne oppskriften fyller jeg den med pesto og tilbereder dem i stekeovn med funksjonen kombidamp.
Kombidamp er en kombinasjon av varmluft og damp.
Min ovn bruker 25% damp og 75% varmluft.
Resultatet blir saftig og smaksrik kylling 🌿
Du trenger til 4 porsjoner:
Jeg serverer retten med en smakfull blomkålris med spinat, samt en nydelig, litt syrlig, fløyelsmyk fransk smørsaus med hvitvin 🍋
Hvis du ønsker en rett med færre kalorier kan du droppe sausen.
Gled deg til middag !
Du trenger til 4 porsjoner:
- 4 stk kyllingfilet
- 4-8 skiver god spekeskinke, jeg brukte serranoskinke
- Pesto, som du finner oppskrift på 👉 her.
- Tomater
- Asparges
- Olje
- Salt
- Pepper
- Hvitvinsaus *
- Blomkålris med spinat *
- Lag først pesto, hvis du ikke bruker ferdig pesto.
- Renskjær kyllingfilet og skjær en lomme i kyllingfileten, som du fyller med pesto.
- Krydre kyllingen med salt og pepper. Surr spekeskinke stramt rundt filtene.
- Legg kyllingfiletene på et stekebrett eller i en ildfast form.
- Stekes midt i ovnen, ekte varmluft + damp, på 180 grader i ca. 25 minutter.
- Hele små tomater og asparges, legges i en form, hell over litt olje, pepper og havsalt.
- Stek grønnsakene sammen med kyllingen de siste 8 minuttene av steketiden.
- 1 stk blomkål
- 3 ss smør
- 1 chili
- 65 g babyspinat
- Sitron
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Del blomkålen i biter og kjør den i en kjøkkenmaskin eller blender til den blir kornete og ligner på ris.
- Varm opp en stekepanne og tilsett smør.
- Legg i blomkålen og chili, og krydre med litt salt og pepper. La de frese noen minutter.
- Tilsett babyspinat og stek videre under omrøring til spinaten faller sammen.
- Skvis over sitronsaft.
- Smak til med salt og pepper.
Hvitvinsaus / Beurre blanc
- 1 dl hvitvin, tørr
- 0,5 ss sjalottløk
- 0,5 dl kremfløte
- 200 g meierismør
- Saften av ½ sitron.
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Kok inn hvitvin og sjalottløk.
- Når det meste av vinen er kokt inn, sil sausen og tilsett kremfløte.
- La det koke noen minutter. (Nå kan du eventuelt sette den til side, varme den opp igjen og gjøre den ferdig rett før servering.)
- Pisk inn små terninger av kaldt smør. Litt og litt omgangen.
- Hold temperaturen opp mot kokepunktet, men den må ikke koke, da vil den skille seg.
- Smak til sausen med sitron, salt og pepper.
Lag ris av blomkålen, så er det unnagjort ! |
Pestofylt kylling |
Hvitvinsaus og blomkålris |
Pestofylt kyllingfilet |
Beurre blanc |
Endelig utekontor 🌸 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar