Kyllingsalat med havreris !


Havreris er polerte havrekjerner og heter kun 'ris' på grunn av bruksmåten, som er den samme som ris 🌾

Havreris inneholder 67% mer protein, 7,5 ganger mer fiber og 26% mindre karbohydrater enn vanlig matris. Havre er generelt også en naturlig kilde til umettede fettstoffer og betaglukaner. Risen er ellers en rik kilde til vitaminer og mineraler som jern, magnesium, sink, fosfor og kalsium.

Jeg koker havrerisen i grønnsaksbuljong, da får den ekstra god smak.

🌾
God og mettende kyllingsalat med smakfull dressing ♫♪
Lag dressingen først, så den kan godgjøre seg i kjøleskapet.

Denne salaten er holdbar i tre dager da den ikke inneholder bløte ingredienser, som tomat og agurk, så lag gjerne en stor porsjon. Kinakål er ikke akkurat spennende, men den er mer holdbar enn isberg -og crispisalat. Dressingen serveres ved siden av. 


Til 4-6 porsjoner trenger du:
  • 3 dl havreris kokt med 5 dl vann og 1 stk grønnsaksbuljongterning
  • 400 g stekt kyllingfilet
  • 1 rød paprika
  • 2 stenger stangselleri
  • 1 liten kinakål
Sånn gjør du:
  1. Kok havreris etter anvisning med en knust grønnsaksbuljongterning. Avkjøles litt før du tilsetter den i salaten.
  2. Del kyllingfilet i tynne skiver, paprika i terninger, stangselleri i tynne skiver og kinakål i strimler.
  3. Bland alt godt sammen. 
Dressing med paprika & chili
  • ½ stk rød paprika
  • 2 ss frisk kruspersille
  • 3 dl lettrømme
  • 3 ss sriracha chilisaus
  • ca, 2 ts soyasaus
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Hakk paprika og persille fint.
  2. Bland alle ingrediensene sammen. Smak til med soyasaus og pepper.
  3. La dressingen trekke minst en halv time før servering.
Ingredienser 


Havreris



Kyllingsalat med havreris !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar