Nå er det høysesong for sopp -og har du ikke mulighet for å plukke den selv, kan du trøste deg med at det finnes masse forskjellig, smaksrik sopp å få kjøpt i butikkene også.
Kantarell finner du i bar og løvskog.
Her oppe 1000 m.o.h kan vi bare drømme om den. så jeg måtte kjøpe kantareller i butikken. Nesten like god, litt 'most' i pakken, kunne gjerne behandlet dem med litt mer kjærlighet på pakkeriet, så jeg kan ikke skryte av selvplukket kantarell dessverre.
Her har jeg laget noen herlige smørbrød med skogens gull 💛
Her har jeg laget noen herlige smørbrød med skogens gull 💛
Jeg serverte herlighetene med gode lammepølser og stekt egg.
Smørbrødene kan nytes til lunch, enkel middag eller kveldskos.
- Og husk myntegele, det er den perfekte match til lam !!
Du trenger til 2 porsjoner:
- Godt brød
- 200 g kantareller
- Rapsolje
- Smør
- Salt
- Pepper
- 2 stk egg
- 300 g lammepølse
- Myntegele
- Små tomater
- Persille
- Børst og rens sopp. Riv eller skjær dem i mindre biter hvis de er stor, men husk at de krymper veldig mye under varmebehandling.
- Legg soppen i en varm stekepanne med litt olje. La kantarellene ligge rolig i pannen noen minutter. Rører du vil soppen begynne å koke. Tilsett litt smør og la smøret smelte. Rør forsiktig. Når soppen er ferdig stekt smaker du til med salt og pepper.
- Stek lammepølsene på middels varme i godt smør til de er gylne og varme. Jeg la dem i stekepannen sammen med kantarellene, etter jeg hadde tilsatt smøret.
- Stek speilegg i en stekepanne.
- Legg ett raust lag med stekt sopp på godt brød, legg på lammepølser og stekt egg. Krydre eggene med salt og pepper.
- Server smørbrødet med noen små tomater, litt myntegele og dryss over frisk persille.
'Langreiste' lammepølser fra Thulefjord - Ekte smak av Nord-Norge 🍄 |
Steker kantareller 🍄 |
Steker pølser 🍄 |
Steker egg 🍄 |
Nydelige farger i fjellet nå 🍄 |
Hjem kjære hjem 💗 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar