Bruk rester av stekt ribbe til denne smaksbomben.
Den suftigste ribba får du ved langtidssteking og gjerne etter ett opphold i saltlake ⇾ her.
Server gjerne retten med asiatisk coleslaw som du finner oppskrift på ⇾ her !.
Denne er så god den -at det nesten er verdt å steke en ribbe, bare for å få rester ♥
- ikke nesten - DET ER VERDT DET ♫♫
♫♫♫♫
Du trenger:
Sånn gjør du:
Lys soyasaus: Tynnere og saltere enn den mørkere. Brukes der hvor du ikke ønsker farge, men heller den salte soyasmaken. "Vanlig" Kikkoman er lys.
Soppsoya: Er nesten som mørk soyasaus, men den er laget med sopp i stedet for soyabønner. Men, alle merker er ikke like gode altså. Ingen slår Mrs Cheng's !!
- 500 gram ferdig stekt ribbe
- 4 ss lys soyasaus
- 4 ss hoisinsaus
- 3 ss brunt sukker
- 1 rød chili
- 2 ss revet ingefær
- Rapsolje
- Koriander
- Ris, gjerne jasminris
- Skjær av svoren.
- Skjær ribba i biter, fjern beina og legg ribbebitene i en bolle.
- Rør sammen ingefær, chili, soyasaus, hoisinsaus og brunt sukker.
- Hell sausen over ribbestykkene. Nå må du grise litt -og blande alt godt sammen.
- La de godgjøre seg i marinaden i 30 minutter, gjerne lenger. Jeg marinerte ribba i 4 timer.
- Brun ribbeskivene i en stekepanne med olje, til de blir godt stekt. Tilsett restene av marinaden mot slutten av steketiden.
- Dryss over frisk koriander og server den med kokt ris.
SOYASAUS
Mørk soyasaus: Gjæringstiden er lengre enn for lys soyasaus. Den er mørkere, tykkere, mindre salt og langt søtere siden den er tilsatt melasse (avfall fra sukkerproduksjonen). Mørk soyasaus brukes der hvor du ønsker å gi retten farge i tillegg til smaksfylde.Lys soyasaus: Tynnere og saltere enn den mørkere. Brukes der hvor du ikke ønsker farge, men heller den salte soyasmaken. "Vanlig" Kikkoman er lys.
Soppsoya: Er nesten som mørk soyasaus, men den er laget med sopp i stedet for soyabønner. Men, alle merker er ikke like gode altså. Ingen slår Mrs Cheng's !!
Ribbe ! |
Ribbe med marinade ♥ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar