Pekingand lages tradisjonelt med hel and.
Med en historie på mer enn 600 år er Peking-Crispy Duck den mest kjente gourmetmaten i Beijing og en av de mest populære matvarer i Kina. Den har også mottatt verdensomspennende anerkjennelse for sin fristende skinnende farge, knasende sprøe skinn og det utrolig møre kjøttet.
Men det kan også lages av andelår -og da gjerne confiterte andelår.
Andeconfit er andelår som er kokt i sitt eget fett over lang tid, slik at det blir usedvanlig mørt og smakfullt 💕 Du får kjøpt ferdig andeconfit, i vakuumpose eller på hermetikkboks.
Eller så kan du steke dem selv.
Jeg tilbereder, som regel andelårene i trykker, oppskrift 👉 her.
Crispy duck serveres med kinesiske pannekaker, Jianbing
Andeconfit er andelår som er kokt i sitt eget fett over lang tid, slik at det blir usedvanlig mørt og smakfullt 💕 Du får kjøpt ferdig andeconfit, i vakuumpose eller på hermetikkboks.
Eller så kan du steke dem selv.
Jeg tilbereder, som regel andelårene i trykker, oppskrift 👉 her.
Crispy duck serveres med kinesiske pannekaker, Jianbing
De syltynne pannekakene er laget av hvetemel, vann, soyaolje og salt.
Ferdig stekte kinesiske pannekaker finner du i frysedisken.
Ferdig stekte kinesiske pannekaker finner du i frysedisken.
De skal dampes på Bambus dampkoker, noe jeg ikke har -så jeg dampet dem i en vanlig kjele på en grønnsaksrist.
I tillegg til pannekaker serveres den med strimlede grønnsaker og hoisinsaus, en kinesisk dippsaus.
Hoisinsaus er laget av soyabønner, sukker, salt, hvetemel, hvitløk, eddik, sesamolje og chilipepper.
Godt og enkelt ♫♪
- Andeconfit
- Kinesiske pannekaker
- Hoisinsaus
- Vårløk
- Agurk
- Gulrøtter
- Koriander
Sånn gjør du:
- Forvarm ovnen til 250 grader.
- Tørk av skinnet på andeconfit med tørkepapir. Pensle hele andelåret med litt olje og dryss over litt salt. Legg andelår i en ildfast form. Sett den inn i forvarmet ovn på 250 grader. Skru ned temperaturen til 230 grader og stek andelår i 25 minutter.
- Mens andelårene steker skjærer du opp vårløk, agurk og gulrøtter i tynne staver.
- Når kjøttet er ferdig så river du kjøttet fra hverandre ved hjelp av to gafler.
- Legg bakepapir i en damprist og legg på pannekakene. Damp over kokende vann i 5 minutter.
- Smør hoisinsaus utover på en varm pannekake, legg på strimlet andeconfit og grønnsaker. Jeg drysset også over frisk koriander.
- Rull sammen og spis & Nyt ♫♪
- Gjenta punkt 6 og 7 til du er stappmett og vel så det....
Andeconfit
Legg andelår i godt med havsalt natten over. Skyll av saltet og tørk dem godt.
Legg dem i en ildfast form, sammen med andefett, som du får kjøpt i velassosierte butikker -og stek dem i stekeovn på 100 grader i 4-5 timer. Oppbevares kjølig i sitt eget fett.
Legg andelår i godt med havsalt natten over. Skyll av saltet og tørk dem godt.
Legg dem i en ildfast form, sammen med andefett, som du får kjøpt i velassosierte butikker -og stek dem i stekeovn på 100 grader i 4-5 timer. Oppbevares kjølig i sitt eget fett.
FRA FEST TIL REST 🍂
Forside bilde og juli måned
Steg for steg bilder 👇
Andeconfit penslet med olje og krydret med salt ♫♪ |
Mens andelårene steker, skjærer du opp grønnsaker i tynne staver ♫♪ |
Damp pannekakene rett før servering ♫♪ |
Ferdig stekt andeconfit ♫♪ River det fra hverandre med to gafler ! |
Damper kinesiske pannekaker ♫♪ |
Middagen er servert ♫♪ |
Spis & Nyt ♫♪ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar