Hvis du ikke har lammepølser, kan selvsagt andre gode pølser også benyttes.
Begynn med kålrotstappe da den tar lengst tid. Lag soyasmøret.
Stek pølsene og damp sommerkål helt til slutt.
🍃 Lammepølser
- Stek pølsene i stekepanne med godt smør på middels, svak varme i ca. 15 minutter.
- Snu pølsene ofte og ikke bruk for sterk varme så pølsene sprekker.
🍃Kålrotstappe
- 1,5 kg kålrot
- 3 stk gulrøtter
- Vann
- 1,5 dl fløte
- 5 ss godt smør
- 1 ss salt
- 0.5 ts hvit pepper
Sånn gjør du:
- Skrell og skjær kålrot og gulrøtter i biter.
- Kok grønnsakene møre i vann.
- Hell av kokevannet.
- Mos grønnsakene med en stavmikser -eller kjør dem i en foodprossesor og rør inn smør og fløte.
- Smak til med salt og pepper.
🍃Sommerkål
- Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp.
- Legg i kål, skjært i strimler, med en smørklatt på toppen.
- Damp under lokk, 2-3 minutter.
- 2 Sjalottløk
- 150 g meierismør
- 1 dl soyasaus
- Tabasco
- Sitronsaft
- Skrell og finhakk sjalottløk.
- Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
- Ha i sjalottløk, la det surre noen minutter.
- Tilsett soyasaus og smak til med noen dråper Tabasco (10) og sitron (2 ts)
Koker kålrot og gulrot 🍃 |
Lager soyasmør 🍃 |
Kjører kålrotstappen med stavmikser 🍃 |
Steker lammepølser 🍃 |
Klar til servering 🍃 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar