Risotto er bare så godt og lettvint !
Mange tror det er vanskelig å få til, men det er det slettes ikke.
Det er mest vanlige å bruke hvitvin i risotto, men jeg hadde kun rødvin på hytta.
Det ble utrolig godt med rødvin også, bare prøv.
Rødvinen bør ha mye friskhet og sødme, samt ikke altfor mye garvestoffer.Det ble utrolig godt med rødvin også, bare prøv.
Matua Marlborough Pinot Noir,
fra New Zealand er ett godt valg, både i risottoen og i glasset.
Jeg serverte risottoen med mør ytrefilet av storfe og rødvin i glasset.
Gled deg til ett godt, smakfullt måltid ♫♪- ca. 600 g mørt biffkjøtt
- 200 g risotto ris
- 400 g sopp
- 2 stk sjalottløk
- 1,5 dl rødvin
- 100 g mascarpone
- 50 g parmesan
- Persille
- 10 dl kylling/hønsekraft
- Salt
- Pepper
- Ruccola
Risotto
- Børst av soppen og skjær soppen i skiver.
- Finhakk sjalottløk
- Stek soppen i godt smør i stekepanne. Legg til side.
- Kok opp kyllingkraft i en kjele og hold den varm. Jeg brukte 10 dl vann og 2 stk terninger av hønsebuljong.
- Surr sjalottløk i olje, i en tykkbunnet kjele.
- Tilsett ris og rør rundt.
- Tilsett rødvin og reduser til væsken er dampet bort. (Nå kan du sette på stekepannen og steke biffene, mens du samtidig rører i risottoen)
- Tilsett varm kyllingkraft, litt og litt omgangen under omrøring i ca. 15 minutter.
- Rør inn mascarpone, parmesan og en neve eller to med hakket persille.
- Tilsett den stekte soppen.
- Smak til med salt og pepper.
- Total koketid er ca. 20. minutter.
- Nå har forhåpentligvis biffen fått hvilt litt. Skjær den opp i skiver. Legg risotto på tallerkener, legg på skiver av biff og litt ruccola.
- Spis & Nyt ♫♪
- Ta biffkjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
- Krydre biffene godt med pepper.
- Stekes i en blanding av rapsolje og smør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft. Snu biffene og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft.
- Da er biffen medium stekt.
- Krydre med salt og la biffene hvile 5-10 minutter før servering.
Tips:
Får du igjen rester av risotto, så lag gode ristottokaker til lunch dagen derpå ♪♫
Oppskrift her.
Steg for steg bilder, lengre ned i innlegget !
💕 Risotto er en italiensk risrett. Opprinnelsen til retten er fra den flate Posletta i Nord-Italia, hvor risdyrking er vanlig, altså den østre delen av Piemonte, Lombardia og Veneto. Grunnlaget for risotto er rundkornede ristyper som arborio, carnaroli og vialone nano. Denne risen skiller ut store mengder stivelse under koking, omtrent som den norske grøtrisen.
Riktig kokt risotto skal være kremaktig og tyktflytende, og skal gli lett utover tallerkenen. Risen skal gi litt tyggemotstand.
Får du igjen rester av risotto, så lag gode ristottokaker til lunch dagen derpå ♪♫
Oppskrift her.
Steg for steg bilder, lengre ned i innlegget !
Fint i fjellheimen nå ! |
Vakre høstfarger allerede ! |
Riktig kokt risotto skal være kremaktig og tyktflytende, og skal gli lett utover tallerkenen. Risen skal gi litt tyggemotstand.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar