Gulrotmuffins med ostekrem 💕


Gulrotkake er bare sÃ¥ godt ðŸ’•
Den kan jo selvfølgelig skjæres i porsjonsbiter, men det er enda mer praktisk med muffins !
Frys dem gjerne ned, så kan du ta opp så mange som du ønsker.

Du finner en god oppskrift pÃ¥ vanlig gulrotkake her.


I dag fikk jeg utrolig god hjelp av barnebarnet Isabell, som nÃ¥ har blitt 5 Ã¥r ðŸ’•
'Kokkespiren' min tilsatte ingrediensene, som mommo hadde målt opp i kakerøren -og måtte selvfølgelig få pynte noen og drysse på strøssel på muffinsene, på kjøkkenbenken og litt på gulvet 😊💕

Baker du med barn kan det være en fordel å bruke kjøkkenmaskin og miksmaster med stativ.


Du trenger til 18 stk:
  • 4 egg
  • 3 dl sukker
  • 2 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl raps -eller solsikkeolje
  • 5 dl revet gulrot
Sånn gjør du:
  1. Pisk luftig eggedosis av egg og sukker.
  2. Rør inn oljen.
  3. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.
  4. Riv skrelte gulrøtter og bland dem godt inn i røren.
  5. Fordel deigen i muffinsformer. Bruk gjerne dobbelt lag med former for røren er ganske flytende.
  6. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter.
Ostekrem
  • 200 g avkjølt smeltet smør
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 dl melis
  • Saft og skall fra en sitron eller to lime
  • Rød konditorfarge
  • Kakestrøssel
Sånn gjør du:
  1. Bland alle ingrediensene godt sammen med en håndmikser, men vent med konditorfarge og kakestrøssel.
  2. Tilsett litt og litt konditorfarge under omrøring, til ønsket farge.
  3. Smør kremen pÃ¥ muffinsene eller ha kremen over i en sprøytepose og lag fine roser. 
  4. Pynt med strøssel.

River gulrøtter 💕
Rører inn olje i eggedosisen 💕
Sikter inn hvetemel 💕
 Tilsetter gulrøtte 💕
Fordel røren i muffinsformer ðŸ’•
Mens kakene steker kan du legge en kabal.... ðŸ’•
Lager ostekrem ðŸ’•
Konditorfarge er gøy ðŸ’•
Pynter muffins ðŸ’•

Klare til servering ðŸ’•

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar