Gulrotkake er bare så godt 💕
Den kan jo selvfølgelig skjæres i porsjonsbiter, men det er enda mer praktisk med muffins !
Frys dem gjerne ned, så kan du ta opp så mange som du ønsker.
Du finner en god oppskrift på vanlig gulrotkake
her.
I dag fikk jeg utrolig god hjelp av barnebarnet Isabell, som nå har blitt 5 år 💕
'Kokkespiren' min tilsatte ingrediensene, som mommo hadde målt opp i kakerøren -og måtte selvfølgelig få pynte noen og drysse på strøssel på muffinsene, på kjøkkenbenken og litt på gulvet 😊💕
Baker du med barn kan det være en fordel å bruke kjøkkenmaskin og miksmaster med stativ.
Du trenger til 18 stk:
- 4 egg
- 3 dl sukker
- 2 ts natron
- 2 ts kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 3,5 dl hvetemel
- 1,5 dl raps -eller solsikkeolje
- 5 dl revet gulrot
Sånn gjør du:
- Pisk luftig eggedosis av egg og sukker.
- Rør inn oljen.
- Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.
- Riv skrelte gulrøtter og bland dem godt inn i røren.
- Fordel deigen i muffinsformer. Bruk gjerne dobbelt lag med former for røren er ganske flytende.
- Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter.
Ostekrem
- 200 g avkjølt smeltet smør
- 200 g philadelphiaost
- 3 dl melis
- Saft og skall fra en sitron eller to lime
- Rød konditorfarge
- Kakestrøssel
Sånn gjør du:
- Bland alle ingrediensene godt sammen med en håndmikser, men vent med konditorfarge og kakestrøssel.
- Tilsett litt og litt konditorfarge under omrøring, til ønsket farge.
- Smør kremen på muffinsene eller ha kremen over i en sprøytepose og lag fine roser.
- Pynt med strøssel.
|
River gulrøtter 💕 |
|
Rører inn olje i eggedosisen 💕 |
|
Sikter inn hvetemel 💕 |
|
Tilsetter gulrøtte 💕 |
|
Fordel røren i muffinsformer 💕 |
|
Mens kakene steker kan du legge en kabal.... 💕 |
|
Lager ostekrem 💕 |
|
Konditorfarge er gøy 💕 |
|
Pynter muffins 💕 |
|
Klare til servering 💕 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar