'Etter vi har spist middag, så skal vi bake 👉 gulrotmuffins'
sa barnebarnet Isabell når jeg hentet henne i barnehagen i dag ♥
Men, jeg hadde ikke gulrøtter, så da måtte vi finne på noe annet.
Enkle, men gode sjokolademuffins laget med bakekakao er også godt.
Legg på et godt lag med nutellakrem, så blir de enda bedre 😋
Nutella er et pålegg med hasselnøtter som blir fremstilt av den italienske sjokoladefabrikanten Ferrero. Nutella ble oppfunnet i 1946 i Piemonte av konditoren Pietro Ferrero. Pålegget består av sukker, vegetabilsk olje, ristede hasselnøtter, kakao, melkepulver, emulgator og vanilje.
♥ Muffins - Ca. 12 stk
- 180 g smør, romtemperert
- 180 g sukker
- 3 stk egg
- 180 g hvetemel
- 1 ss bakekakao
- 1.5 ts bakepulver
- 1.5 ts vaniljesukker
- Sett ovnen på 220 grader med over- og undervarme.
- Pisk sukker og smør hvitt.
- Rør sammen eggene litt.
- Bland sammen hvetemel, bakekakao, bakepulver og vaniljesukker.
- Bland vekselvis egg og melblandingen inn i smøret, litt og litt om gangen.
- Rør til en klumpfri røre.
- Fordel røren halvfulle i mellomstore muffinsformer.
- Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 12 minutter.
- Avkjøl kakene før du tar på sjokoladekremen.
- 75 g smør
- 1,5 dl melis
- 100 g kremost naturell
- 50 g Nutella
- Non Stop til pynt
Sånn gjør du:
- Pisk mykt smør og melis til en luftig røre.
- Tilsett kremost og Nutella og rør det sammen til en fin glasur.
- Fordel glasuren over muffinsene. Vi brukte en sprøytepose.
- Pynt med non stop ♥😋
Ingredienser ♥ |
Konsentrert liten kokk ♥ |
Tilsett vekselvis egg og melblandingen ♥ |
Nom nom ♥ |
Ha kakerøren over i muffinsformer ♥ |
Klare til steking ♥ |
Lag nutellakrem ♥ |
Ferdig stekte muffins og nutellakrem ♥ |
Pynter muffins ♥ |
Hold tunga rett i munn ♥ |
Klare til servering ♥ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar