Valentines middag med norske råvarer !


Valentinsdagen, på norsk også kalt alle hjerters dag, markeres 14. februar. 
En feiring av kjærlighet og romantikk

Dagen er først og fremst viktig i engelskspråklige land hvor den har fått et kommersielt preg og markeres ved kjøp av gaver og sending av kjærlighetsbrev eller -kort, ofte anonymt.

Vi her oppe i Nord kommer også, som alltid etter.
Roser og sjokolade er ett must, men gjerne også en bedre middag

Festmiddag med norske råvarer ♫♫
  • Sashimi av norsk laks med musserende i glasset ♫
  • Indrefilet av rein fra Røros med nydelig tilbehør og fransk bordeaux ♫
  • Panna cotta, som smelter på tungen med en fløyelsmyk multepuré ♫💕♫
Desserten bør lages dagen før servering.
Ingrediensene til forretten kan gjøres ferdig på formiddagen -og oppbevares i bokser i kjøleskapet.
Da står bare hovedretten igjen -og den må du beregne en times tid på.
Begynn med potetene. Du kan brune reinsdyrfileten før du serverer forretten -og ettersteke den raskt i ovnen, mens du rydder av bordet etter forretten
.

Oppskriftene finner du link til i navnet på retten.


Sashimisalat
med laks, fersk ananas, mango og granateple ♫

Sashimi er en japansk matrett, som består av fersk rå sjømat skåret i tynne skiver 🐟
Sammen med asiatiske smaker, massse friske grønnsaker og frukt, blir det utrolig friskt og godt !


🍸Verrocchio Prosecco Brut

Prosecco er en italiensk musserende vin fra Veneto nord i Italia, som er rimelig og kvalitetsrik. God og søt duft av sitrus, pære og blomster. Livlig i stilen - en skikkelig god og vennlig prosecco med medium syre. Medium lengde litt sitrus og mineraler i en lett ettersmak.

Et lett valg til festen ♫

med hasselbackpoteter, grønnsaker og viltsaus ♫

Indrefileten ligger under ryggmargen og er det mest eksklusive du kan by på.
Den trenger kort steketid og kjøttet er best medium til rødt.


🍷 Chateau Rioublanc 2010 
Klassisk østside-bordeaux med 75% Merlot og 25% Cabernet Sauvignon.

Bordeaux er et vindistrikt i Frankrike med en årlig produksjon av rundt 700 millioner flasker vin. Karakteristisk for rødvinene fra Bordeaux er deres mørke røde farve: derav bordeauxrød.



Panna cotta betyr - kokt fløte - den skal være fløyelsmyk og smelte i munnen.
Sammen med syrlig multe smaker det helt fantastisk 💕



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar