Valentinsdagen, på norsk også kalt alle hjerters dag, markeres 14. februar.
En feiring av kjærlighet og romantikk ♥
Vi her oppe i Nord kommer også, som alltid etter.
Ingrediensene til forretten kan gjøres ferdig på formiddagen -og oppbevares i bokser i kjøleskapet.
Da står bare hovedretten igjen -og den må du beregne en times tid på.
Begynn med potetene. Du kan brune reinsdyrfileten før du serverer forretten -og ettersteke den raskt i ovnen, mens du rydder av bordet etter forretten.
Sashimisalat
med laks, fersk ananas, mango og granateple ♫
🍸Verrocchio Prosecco Brut
Et lett valg til festen ♫
Bordeaux er et vindistrikt i Frankrike med en årlig produksjon av rundt 700 millioner flasker vin. Karakteristisk for rødvinene fra Bordeaux er deres mørke røde farve: derav bordeauxrød.
Panna cotta betyr - kokt fløte - den skal være fløyelsmyk og smelte i munnen.
Sammen med syrlig multe smaker det helt fantastisk 💕
Dagen er først og fremst viktig i engelskspråklige land hvor den har fått et kommersielt preg og markeres ved kjøp av gaver og sending av kjærlighetsbrev eller -kort, ofte anonymt.
Roser og sjokolade er ett must, men gjerne også en bedre middag ♥
Festmiddag med norske råvarer ♫♫
- Sashimi av norsk laks med musserende i glasset ♫
- Indrefilet av rein fra Røros med nydelig tilbehør og fransk bordeaux ♫
- Panna cotta, som smelter på tungen med en fløyelsmyk multepuré ♫💕♫
Ingrediensene til forretten kan gjøres ferdig på formiddagen -og oppbevares i bokser i kjøleskapet.
Da står bare hovedretten igjen -og den må du beregne en times tid på.
Begynn med potetene. Du kan brune reinsdyrfileten før du serverer forretten -og ettersteke den raskt i ovnen, mens du rydder av bordet etter forretten.
Oppskriftene finner du link til i navnet på retten.
med laks, fersk ananas, mango og granateple ♫
Sashimi er en japansk matrett, som består av fersk rå sjømat skåret i tynne skiver 🐟
Sammen med asiatiske smaker, massse friske grønnsaker og frukt, blir det utrolig friskt og godt !
Prosecco er en italiensk musserende vin fra Veneto nord i Italia, som er rimelig og kvalitetsrik. God og søt duft av sitrus, pære og blomster. Livlig i stilen - en skikkelig god og vennlig prosecco med medium syre. Medium lengde litt sitrus og mineraler i en lett ettersmak.
Et lett valg til festen ♫
med hasselbackpoteter, grønnsaker og viltsaus ♫
Indrefileten ligger under ryggmargen og er det mest eksklusive du kan by på.
Den trenger kort steketid og kjøttet er best medium til rødt.
Indrefileten ligger under ryggmargen og er det mest eksklusive du kan by på.
Den trenger kort steketid og kjøttet er best medium til rødt.
🍷 Chateau Rioublanc 2010
Klassisk østside-bordeaux med 75% Merlot og 25% Cabernet Sauvignon.Bordeaux er et vindistrikt i Frankrike med en årlig produksjon av rundt 700 millioner flasker vin. Karakteristisk for rødvinene fra Bordeaux er deres mørke røde farve: derav bordeauxrød.
Sammen med syrlig multe smaker det helt fantastisk 💕
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar