Kylling og pommes frites tilberedt i AirFryer ♫ Luftfrityrkoker !!


Måtte bare kjøpe en !!
Sunnere og raskere matlaging med svært lite fett !

AirFryer har vært 'på moten' en stund -og jeg har lenge vurdert å kjøpe en.
Jeg kjøpte en billig utgave, kan jo investere i en litt mer eksklusiv og bedre type senere, hvis maskinen faller i smak og blir brukt !


Den skal fungere som en frityrkoker, men den 'friteter' med varmluft istedet for olje. 
Maten blir jo mye sunnere når den ikke flyter i fet olje. 
Den kan visst nok brukes til det meste, grønnsaker, kjøtt, fisk, desserter -og til og med baking.


Måtte jo teste maskinen med en gang, så da ble det veldig enkelt i dag altså.
Dagens lunch ble en pakke med ferdig -

🌿 Marinerte rå kyllingklubber

Sånn gjør du:
  1. Legg kyllingklubbene i risten.
  2. Still den inn på 180 grader.
  3. Still inn timeren på ønsket tid. 100g trenger 18 minutter og 500g 22 minutter. Skal legge til 3 minutter, hvis luftfritykokeren er kald, står det i bruksanvisningen.
  4. Spis & Nyt, de ble skikkelig gode ♫
Klar til fritering ♫

Ferdig fritert ♫
I kveld var det
på menyen, det er bare så godt !!

Da ble den en fin anledning til å teste vidundermaskinen.


🌿Pommes frites
  • Poteter
  • Salt
  • Pepper
  • Grillkrydder
  • 1 ss raps eller solsikkeolje
Sånn gjør du:
  1. Skrell potetene og del dem i ca. 1 cm tykke strimler. Hvis du har tid kan du legge potetstrimlene i vann, for å få ut stivelsen i 30 minutter. Tørk godt av dem. Det går også helt fint å legge potetene rett i risten. Det er ikke stor forskjell på konsistensen.
  2. Krydre med salt, pepper og grillkrydder.
  3. Legg potetene i risten og tilsett litt olje.
  4. Sett maskinen på 200 grader.
  5. Still inn timeren på ønsket tid. 400 g trenger ca. 25 minutter.
  6. Rist litt på dem to ganger under steketiden.
  7. Friter videre til de ferdig stekt. 
  8. Spis & Nyt ♫ Joda, det var pommes frites, sunne og sprø !
Tips:
Du kan bruke ferdig kjøpt fryste pommes frites, men da skal du ikke tilsette olje.

Del potetene i strimler ♫
Legg potetstrimlene i vann, hvis du har tid  ♫

Tørk godt av  potetene ♫

Legg potetene i risten ♫
Rist litt på risten etter ca. 10 minutter ♫
Klare til servering ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF