SKREI - er en av de beste fisketypene vi har i Norge.
Kjøttet er hvitt og delikat, har en fin fasthet, og ikke minst – en fantastisk smak!
Skrei er torsk, som vokser opp i Barentshavet. Når den er i sin beste alder kommer den inn til norskekysten for å gyte. Skreisesongen er i tidspunktet januar til slutten av mars.
Jeg stekte fisken i en SteamCrips ovn med funksjonen Varmluft + ekte damp.
Kombinasjonen av 75% varmluft og 25% damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.
Dagens vin:
Roche de Bellene Bellenos Cuvée Blanc 2017
En god og rimelig hvit Burgundervin, 100% Chardonnay
Kjempegod, smakfull fiskemiddag !
Jeg serverer retten med jasminris, som trekker til seg den gode sausen.
Fiks - Ferdig på 30 minutter -etter rekene er skrelt !
Fiks - Ferdig på 30 minutter -etter rekene er skrelt !
Du trenger til 4 porsjoner:
- 800 g skrei eller torskefilet
- 800 g reker med skall
- 1 stk sjalottløk
- 3 stk vårløk
- 1 paprika
- 1 dl hvitvin
- 1 terning fiskebuljong
- 2 dl crème fraîche lett
- 1 dl fløte
- Frisk dill
- Salt
- Pepper
- Kokt ris
- Sitron
- Grønn salat
Sånn gjør du:
Roche de Bellene Bellenos Cuvée Blanc 2017
Frisk og fruktig. Sitrustoner med god mineralitet og fylde.
- Skrell reker.
- Sett stekeovnen på 180°C ekte varmluft+damp. Hell vann i vannskuffen på stekeovnen og forvarm ovnen. Med stekeovn uten dampfunksjon varmer du opp ovnen til 200°C.
- Fjern skinnet på skreifileten. Skjær den serveringsstykker, legg dem i en ildfast form og krydre med salt og pepper.
- Finhakk sjalottløk, del vårløk i ringer og skjær paprika i terninger.
- Dryss sjalottløk, paprika og vårløk over fisken.
- Knus en fiskebuljong og bland den sammen med hvitvin (kan byttes ut med vann, tilsatt litt sitronsaft ), crème fraîche lett og fløte.
- Rør finhakket dill inn i sausen og hell den over fisken.
- Stekes i stekeovnen til fisken er ferdig, det tar ca. 15 minutter.
- Dryss reker og litt mer frisk dill over retten etter du har tatt fisken ut av stekeovnen.
- Serveres med kokt ris, grønn salat og en sitronbåt.
- Spis & Nyt ♫
Legg fisken i en ildfast form ♫ |
Legg på grønnsaker ♫ |
Hell over sausen ♫ |
Klar til servering ♫ |
Spis & Nyt ♫ |
Roche de Bellene Bellenos Cuvée Blanc 2017
Frisk og fruktig. Sitrustoner med god mineralitet og fylde.
Lukt:
Aroma av sitrus, blomster og mineraler.
Farge:
Lys strågul.
Lys strågul.
Produsent:
Maison Roche de Bellene
Maison Roche de Bellene
Land, distrikt:
Frankrike, Burgund
Frankrike, Burgund
Råstoff:
Chardonnay 100%
Chardonnay 100%
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar