Herlig sprø og gode potetchips ♫♥♫
Det beste er å bruke melne poteter, jeg brukte pimpernel i denne oppskriften.
Mandelpoteter er også ett veldig bra valg, men de som regel ganske små i størrelse.
Jeg vil anbefale å bruke en olje, som tåler høy varme.
Potetchips - første forsøk !
Det finnes en del oppskrifter på nett, men de varier med kokte eller rå poteter, mengde og steketid.
Det beste er å prøve seg frem selv.
Jeg kokte potetene litt på forhånd og friterte 500g samtidig, det gikk bra, men vil anbefale og fritere dem i to omganger.
Du kan selvfølgelig krydre dem med hva du måtte ønske,
paprika, pepper, oregano eller andre smaker som du liker godt.
Du trenger:
- 500 g melne poteter
- 1 ss raps eller solsikkeolje
- Salt
- Vann
Sånn gjør du:
- Vask potetene godt, men behold skallet på.
- Skjær dem i tynne skiver. Dette er veldig enkelt med en mandolin, men du kan også bruke en ostehøvel.
- Legg potetene i kaldt vann i minst 10 minutter, gjerne lenger. Sil av vannet og skyll dem godt. Dette er for å få ut stivelsen i potetene.
- Kok opp godt saltet vann, legg i potetene og kok dem i 3 minutter. Jeg brukte 2 liter vann og 2 ss maldon salt.
- Sil godt av vannet og legg de varme potetene utover på ett rent kjøkkenhåndkle.
- Krydre med ønsket krydder. La de bli lunkne.
- Legg halvparten av potetene i kurven og hell på litt olje. Legg i resten av poteten og litt mer olje, - eller enda bedre friter dem i to omganger.
- Sett airfryeren på 200°C
- Friter dem i 20-30 minutter. Rist litt på dem etter ca. 8 minutter og videre med 5 minutters intervaller, så de ikke fester seg sammen og alle blir like godt fritert.
- Mot slutten av steketiden, etter ca. 20 minutter kan du ta ut de som er ferdig. Fortsett til alle er ferdig fritert. Eller friter dem i flere omganger !!
- Jeg krydret dem med litt ekstra salt. Spis & Nyt ♫
Lager tynne potetskiver ♫ |
Legg potetene i kaldt vann ♫ |
Det blir mye stivelse i bollen ♫ |
Kok opp vann ♫ |
Kok i 3 minutter ♫ |
Legg potetene på ett rent kjøkkenhåndkle ♫ |
Krydre med salt eller ønsket krydder ♫ |
Legg poteten i risten, sammen med litt olje ♫ |
Mot slutten av tiden kan du ta ut de som er ferdig ♫ |
Klare til servering ♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar