Friterte store reker med panko i AirFryer ♫


Airfryer er en luftfrityrkoker, som friterer maten med varmt, raskt sirkulerende luft ! 

Panko = Japanske brødsmuler
Panko er laget av brød, som er stekt på en spesiell måte, så det ikke blir skorpe på brødet.
Panko har en mye luftigere tekstur og mye større smuler en griljermel.
Du bruker aldri griljermel igjen altså, når du har fått tak i en pose med panko.

Jeg serverte rekene med sweet chilisaus og godt brød.
Vi hadde også gratinert kongekrabbe til kveldskosen🌿
Skalldyr er bare så godt !!


Du trenger:
  • 500 g rå store reker, jeg brukte ASC-sertifisterte vannamei reker fra Vietnam
  • Hvetemel
  • Salt
  • Pepper
  • 2 stk egg
  • 100 g panko
Sånn gjør du:
  1. Rens tinte reker, fjern tarmen og tørk godt av dem.
  2. Bland inn salt og pepper i hvetemelet.
  3. Visp eggene lett med en gaffel.
  4. Dypp rekene først i hvetemel, så egg og til slutt i panko.
  5. Legg dem i frityrkurven. 
  6. Ikke legg dem for tett, friter dem i flere omganger.
  7. Friter de første rekene på 180°C i 13 minutter. Maskinen bruker 3 minutter på å varme seg opp. 
  8. Friter resten av rekene i 10 minutter i flere omganger på 180°C. 
Vannamei rekene jeg brukte er tropiske store reker oppdrettet Vietnam.
De er fra ASC-sertifisterte anlegg, uten bruk av antibiotika og på best mulig måte for miljøet
Ingredienser ♫
Panering av reker ♫
Legg rekene i kurven ♫
Klare til servering ♫
Spis & Nyt ♫
Panko ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF