Squash har en fantastisk evne til å trekke til seg smaker. Rå, strimlet, revet, i terninger eller skiver, squashen er like anvendlig i alle farger, fasonger og kombinasjoner.
Nå også sprøstekt i Airfryer !
Squash er rik på kostfiber, men fattig på kalorier. Den er en fin kilde til B-vitamiet folat, vitamin C og mineralet kalium.
Herlig sprøstekt snacks !!
Jeg hadde bare igjen en liten halv squash, så dette ble bare en liten test prøve.
Så mye hadde jeg -og så mye fikk jeg igjen -etter 40 minutter 😅
Ett innlegg for spesielt interesserte med god tid dette her altså !
På enkelt utgaver, av Airfryer finnes det rister,
double layer rack, så man kan steke i flere 'etasjer'. Det er kjekt å ha når man lager snacks !
Hvis du vil lage potetchips finner du oppskrift på det her.
Du trenger:
- 1 stk squash
- 1 ts cayennepepper
- 1 ss olje
Sånn gjør du:
- Skjær squash i tynne skiver. Det går enklest med en mandolin.
- Tørk av dem og legg dem i en bolle.
- Tilsett olje og bland forsiktig sammen.
- Legg skivene av squash ned i risten og krydre med cayennepepper. Ikke altfor mye, cayennepepper er veldig sterkt.
- Stek på 180 grader i 8 minutter.
- Snu dem forsiktig, krydre med cayennepepper og stek dem videre i 8 minutter. Gjenta prosessen til alle skivene er stekt. På enkelt utgaver finnes det rister, double layer rack, så man kan steke i flere 'etasjer'. Det har ikke jeg !
- Alle er neppe sprø. Legg de, som ikke sprø tilbake i risten og stek videre på 140 grader i ca. 10 minutter.
- Spis & Nyt ღ
|
Skjær squash i tynne skiver ღ |
|
Bland inn olje ღ |
|
Legg dem i risten og krydre med cayennepepper ღ |
|
De mørke var sprø, det var jo en trøst ღ |
|
Friter dem videre i 8-10 minutter ღ |
|
Spis & Nyt ღ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar