Bakt potet i trykkoker ♫♫


Bakt potet kan serveres som egen rett med kryddersmør, ost, mais, skinke.
Fylles med sprøstekt bacon eller noe annet godt
.

Bakt potet passer til både kjøtt og fiskeretter.

I stekeovnen trenger mellomstore bakepoteter 2 timer på 250 grader.
Bakte poteter kan også tilberedes på slowcook i 6-8 timer, hvis du vil komme hjem til ferdig bakte poteter. Oppskrift ➡ her.

Jeg bruker Crock-Pot® Express Multi-Cooker.

Det er stor variasjon på trykkokere, så tilpass fremgangsmåten til din utgave.



Sånn gjør du:
  1. Stikk fire, fem ganger på oversiden av potetene med en gaffel
  2. Legg risten, som følger med maskinen i innerkjelen og hell på 2,5 dl vann.
  3. Legg potetene på risten.
  4. Sett på lokket og lukk det. Skyv trykkventilen til stengt for damp.
  5. Trykk på knappen MANUEL + HIGH PRESSURE, sett den på 30 minutter. Tiden vil variere etter størrelsen på potetene.
  6. Først varmes den opp, HEAT, for å bygge opp trykket - det tar ca. 8 minutter.
  7. Når tiden er ute går den over på KEEP WARM. La den stå på Keep warm i 10 minutter, da slippes det meste av luften/trykket sakte ut.
  8. Slipp forsiktig ut resterende luft ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
  9. Klar til servering !
Stikk hull i potetene med en gaffel !
Legg poteten i risten med vann i bunn !
Sett ventilen til stengt for damp !
Trykkokes i 30 minutter !
La trykkokeren stå på KEEP WARM i 10 minutter !
Spis & Nyt ♫♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar