Fylles med sprøstekt bacon eller noe annet godt.
Bakt potet passer til både kjøtt og fiskeretter.
I stekeovnen trenger mellomstore bakepoteter 2 timer på 250 grader.
Bakte poteter kan også tilberedes på slowcook i 6-8 timer, hvis du vil komme hjem til ferdig bakte poteter. Oppskrift ➡ her.Jeg bruker Crock-Pot® Express Multi-Cooker.
Det er stor variasjon på trykkokere, så tilpass fremgangsmåten til din utgave.
- Stikk fire, fem ganger på oversiden av potetene med en gaffel
- Legg risten, som følger med maskinen i innerkjelen og hell på 2,5 dl vann.
- Legg potetene på risten.
- Sett på lokket og lukk det. Skyv trykkventilen til stengt for damp.
- Trykk på knappen MANUEL + HIGH PRESSURE, sett den på 30 minutter. Tiden vil variere etter størrelsen på potetene.
- Først varmes den opp, HEAT, for å bygge opp trykket - det tar ca. 8 minutter.
- Når tiden er ute går den over på KEEP WARM. La den stå på Keep warm i 10 minutter, da slippes det meste av luften/trykket sakte ut.
- Slipp forsiktig ut resterende luft ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
- Klar til servering !
Stikk hull i potetene med en gaffel ! |
Legg poteten i risten med vann i bunn ! |
Sett ventilen til stengt for damp ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar