Enkel, god og ganske billig hverdags-middag som passer seg selv, mens du bruker dagen til noe nyttig !
Forbered gjerne retten dagen før servering -og sett den på kok når du står opp.
Hvis du ikke har Slowcooker/Trykkoker kan du bruke denne oppskriften 👉 her.
Server retten med hva du måtte ønske av poteter, ris, pasta eller godt brød 🌾
Du kan legge noen skrelte, ukokte poteter i store biter direkte i sausen før du setter den på kok, hvis du ønsker poteter til retten.
Supermøre koteletter
-og masse grønnsaker i en smaksrik tomatsaus 🍅
-og masse grønnsaker i en smaksrik tomatsaus 🍅
Du trenger til 4 porsjoner:
- 4-8 nakkekoteletter, kommer an på størrelsen og eventuelle storspisere
- 1 løk
- 2-3 paprika
- 1/2-1 fennikel
- 400 g hermetiske hakkede tomater
- 1 dl vann
- 2 fedd hvitløk
- 1 knust kjøttbuljongterning eller kjøttfond
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ts provencekrydder
- Basilikum
- Jeg skjærer av beinet på kotelettene før jeg steker dem.
- Brun kotelettene raskt i olje, i en varm panne i flere omganger. Kotelettene skal ikke gjennomstekes. Har du Crock-pot med duraceramic eller Crock-Pot Express multicooker kan du brune kotelettene rett i kjelen. Jeg gjorde i stand retten dagen før, derfor steker jeg kotelettene i en stekepanne, så innerkjelen ikke ble varm.
- Skrell og grovhakk løk, del paprika og fennikel i strimler -og press eller riv hvitløken.
- Legg halvparten av grønnsakene i kjelen.
- Legg kotelettene på grønnsakene -og legg resten av grønnsakene på kotelettene.
- Bland sammen hermetiske tomater, vann, finhakket hvitløk, kjøttfond/buljongterning, salt, pepper og provencekrydder
- Hell tomatblandingen over kjøtt og grønnsaker i kjelen -og rør forsiktig inn tomatblandingen.
SLOWCOOK:
- Sloowcook på LOW i 7 timer. Når tiden er ute går Crock-Pot kjelen over på KEEP WARM, det gjelder ikke alle merker. Min stod 1,5 time på keep warm før servering. Kan eventuelt kokes på HIGH i 4 timer. Lokket må være på i 2 timer før riktig temperatur er oppnådd.
TRYKKOKER :
- Crock-Pot Express - MEAT 20 minutter, slipp ut lut etter 5 minutter på keep warm. (MEAT = høyt trykk)
Ingredienser 🍅 |
Bruner koteletter 🍅 |
Grønnsaker 🍅 |
Legg kotelettene på halvparten av grønnsakene 🍅 |
Rør forsiktig inn tomatblandingen 🍅 |
Kok på LOW i 7 timer 🍅 |
Etter 7 timer på LOW og 1,5 time på KEEP WARM 🍅 |
Klar til servering 🍅 |
Jeg har kjøpt glasslokk til Crock-Pot Express Multicooker 🙂👍
Brukes når man benytter kjelen som vanlig Crock-Pot, det vil si på funksjonen slowcook 🍃
Helt greit og slippe å bruke det store tunge lokket -og man ser maten 😋
Lokket sitter på innerkjelen, så du kan bruke lokket hvis innerkjelen skal oppbevares i kjøleskapet, før eller etter maten er ferdig kokt.
Lokket sitter på innerkjelen, så du kan bruke lokket hvis innerkjelen skal oppbevares i kjøleskapet, før eller etter maten er ferdig kokt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar