"I dag vet jeg hva vi kan bake mommo, eplemuffins !
'Det er fort gjort' (Isabell, 5 år)
Tirsdag er mommo dag -og noe må vi jo finne på, når vi kommer hjem fra barnehagen.
Muffinsene er laget med havregryn🌾
Havre er vårt sunneste kornslag, spekket med fiber, vitaminer og langsomme karbohydrater .
Saftige og gode muffins med god smak av epler og kanel,
- som gir litt ekstra energi når det trengs litt påfyll 🍏🍎.
- som gir litt ekstra energi når det trengs litt påfyll 🍏🍎.
- 2,5 dl hvetemel
- 3 dl lettkokte havregryn
- 2 ts bakepulver
- 1 dl sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- 2 ts kanel
- 2 dl lettmelk
- 2 egg
- 1/2 dl raps eller solsikkeolje
- 2 stk raspet eple
- Perlesukker + litt ekstra kanel
Sånn gjør du:
- Sett stekeovnen på 180 grader.
- Bland sammen hvetemel, havregryn, bakepulver, sukker, vaniljesukker, salt og kanel i en bakebolle.
- Visp sammen egg, melk og olje i en egen bolle og bland inn de tørre ingrediensene. Bruker du elektrisk visp. så kjør den på svakeste hastighet.
- Riv eplene grovt, press ut saften og vend eplene raskt i inn i deigen.
- Fordel deigen i muffinsformer.
- Dryss over perlesukker og litt ekstra kanel.
- Stek dem i stekeovn på 180 grader i ca. 30 minutter.
Ingredienser 🍎 |
Bland samme de tørre ingrediensene 🍎 |
Rør sammen egg, melk og olje 🍎 |
Tilsett melblandingen under forsiktig omrøring 🍎 |
Press saften ut av eplene 🍎 |
Fordel røren i muffinsformer 🍎 |
Ferdig stekt 🍎 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar