Airfryer er en luftfriterkoker, som friterer maten med varmt, raskt sirkulerende luft !
Panko = Japanske brødsmuler
Panko er laget av brød, som er stekt på en spesiell måte, så det ikke blir skorpe på brødet.
Panko har en mye luftigere tekstur og mye større smuler en griljermel.
I dag friterte jeg torsk i luftfrityrkoker !
De ble herlige sprø og gode 😋
De ble herlige sprø og gode 😋
Server fisken med en enkel dressing, brokkolipure og hva du måtte ønske av poteter eller ris 🌿
Litt smeltet smør er godt til, hvis du ønsker det !
- 800 g torskefilet, uten skinn
- Hvetemel
- Salt
- Pepper
- 2 stk egg
- 100 g panko
- Formfett
Sånn gjør du:
- Del torskefilet i passende biter.
- Krydre med salt og pepper.
- Bland inn salt og pepper i hvetemelet.
- Visp eggene lett med en gaffel.
- Dypp fisken først i hvetemel, så egg og til slutt i panko.
- Forvarm airfryeren i ca. 5 minutter på 180°C.
- Spray bunnen med formfett -eller pensle med litt olje, så fisken ikke setter seg fast i bunnen.
- Legg dem i frityrkurven. Ikke legg dem for tett, friter dem i flere omganger.
- Friter filetene på 180°C i ca. 13 minutter. Tiden vil variere etter tykkelsen på fisken.
Brokkolipure
- 1 brokkoli
- Vann + litt salt
- (Samarin)
- 2 ss smør
- 2 ss kesam
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
Sånn gjør du:
- Del brokkoli i biter.
- Kok opp vann med litt salt og legg oppi brokkolien. Har du litt fruktsalt, Samarin i kokevannet, beholdes grønnfargen ekstra godt.
- Gi brokkolien et oppkok.
- Trekk kjelen av platen og la brokkolien trekke i ca. 3 minutter før du heller av vannet.
- Kjør brokkoli i en blender sammen med smør og kesam.
- Smak til med mer salt og pepper hvis nødvendig.
Dressing
- 2 dl Kesam mager
- 2 ss friske urter, jeg brukte koriander og persille
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar