Det mange savner mest, når de går på et kosthold med lite karbohydrater, lavkarbo -er pasta og ris.
Men, ikke fortvil - det finnes en erstatning for det meste.
Overraskende god tagliatelle,
ikke akkurat al'dente, den blir veldig myk, men fungerer helt greit som pasta !
Den kan også brukes som pastaplater i lasagne.
Her, i denne oppskriften på Pasta Alfredo har jeg delt pastedeigen i to, så den ble litt tynnere.
Litt mer 'pasta og mindre pannekake' konsistens !
Muligens kan jeg skjære den i mye tynnere strimler -og resultatet blir det samme.
Prøver det neste gang !
Server retten som en vegetarrett
Lavkarbo-pasta
- 4 egg
- 150 g kremost
- 1/2 dl fiberhusk
- Forvarm stekeovnen til 150°C.
- Visp sammen egg, kremost og fiberhusk i en blender.
- La pastadeigen svelle i 10 minutter.
- Legg pastadeigen på et ark bakepapir.
- Pensle ett annet bakepapir med et tynt lag olivenolje på.
- Legg bakepapiret med den oljedekte flaten ned mot pastadeigen.
- Kjevle forsiktig på bakepapiret så du får ett tynt lag med pastadeig.
- Stekes i 10 minutter.
- Dra forsiktig av det øverste bakepapiret.
- La pastaen avkjøles før du ruller den sammen og skjærer den opp i tynne strimler.
- Pastaen skal ikke kokes, bare blandes ned i varm pastasaus og varmes forsiktig opp i sausen.
Tomatsaus
- 400 g hermetiske tomater
- 3 ss tomatpurè
- 1 dl vann
- En halv neve frisk organo, hakket eller 1-2 ts tørket oregano
- En neve frisk basilikum, grovhakket eller 1-2 ts tørket basilikum
- Salt
- Pepper
- (Fløte)
- Revet ost
- (Kjøttdeig/karbonadedeig/biffstrimler/bacon... )
Sånn gjør du:
- Kok opp vann, tomater, tomatpurè, oregano og basilikum.
- La det småkoke i 15-20 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Kjør med stavmikser til riktig konsistens.
- Hvis du ønsker en litt mildere saus, kan du tilsette en skvett fløte.
- Kok opp sausen. Trekk den av kokeplaten og tilsett lavkarbo-pasta. La pastaen ligge i sausen noen minutter så den blir varm.
- Dryss over revet ost og hakket basilikum ved servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar