Daim iskake med marengsbunn


Daim iskake lagde jeg ofte på 90-tallet, men med mandelbunn.
Den finner du oppskrift på 👉 her.

Marengsbunnen kan du lage flere dager før servering. 
Pakk den inn i brødpapir eller bakepapir og la den ligge på ett tørt sted. Ikke legg den i kjøleskapet !
Eggeplommene kan oppbevares i kjøleskap i 2-3 dager.

Jeg bruker gelatin i iskremen, så den beholder fasongen selv om den smelter litt.
Kaken kan fryses i flere uker, hvis du pakker den godt inn.

 ღ En nydelig iskake er kjekt å ha i fryseren !
Serveres, som dessert eller til kaffen



Daim-is
  • 4 eggeplommer
  • 120 g sukker
  • 4 dl kremfløte
  • 2 stk gelatinplater
  • 3 pk doble Daim sjokolader
Sånn gjør du:
  1. Legg gelatinplater i vann i 5-10 minutter. Kok opp 1/2 dl vann. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem godt ut i varmt vann, en og en plate om gangen. La blandingen avkjøles.
  2. Pisk eggeplommer og sukker til luftig eggedosis.
  3. Pisk kremfløten til krem og rør sammen eggedosis og krem. Bruk visp.
  4. Tilsett gelatinen i en tynn stråle, mens du visper. Bland det godt inn i kremen.
  5. Hakk 2 stk doble Daim sjokolader og vend inn i isblandingen.
  6. Legg marengsbunnen i en passende rund kakeform. 
  7. Hell isen over marengsbunnen.
  8. Dryss over 1 pakke hakket Daim sjokolade.
  9. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett kaken i fryseren natten over -eller flere dager. 
  10. Skjær langs kanten på bakeformen med en skarp kniv og sett den på ett kakefat. La kaken stå i romtemperatur ca. 30 minutter før servering.
Marengsbunn 
  • 4 stk eggehvite
  • 250 g sukker
  • 1 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts hvitvinseddik 
Sånn gjør du:
  1. Varm opp ovnen til 125ºC
  2. Visp eggehvitene til hard skum. Tilsett eddiken mens du visper.
  3. Tilsett sukker, maizena og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
  4. Legg bakepapir på ett stekebrett, legg en springform på 24Ø på stekebrettet.
  5. Ha marengsen i formen, ta bort formen.
  6. Sett inn kaken og stek marengsbunnen på 125ºC  i 1,5 time.
  7. Avkjøles.
  8. Bunnen kan gjerne lages flere dager før den skal serveres.
  9. Pakk den inn i brødpapir eller bakepapir og la den ligge på ett tørt sted. Ikke legg den i kjøleskapet! Du kan også bare la den ligge i stekeovnen til neste dag, men løsne den fra bakepapiret så papiret ikke fester seg til kaken.
Marengsen vil flyte litt utover så du vil trenge en større springform når du skal lage iskaken. 
Jeg bruker en form på 26Ø, legger den over den stekte marengsen -og snur den rundt. 
Trykk bunnen forsiktig ned i formen. 

Tidligere så forvarmet jeg stekeovnen til 250ºC
Satt inn marengsbunnen, senket temperatur til 100ºC og stekte den i 60 minutter.
Har funnet ut at den ikke flyter like mye utover når jeg steker den på 125ºC i 90 minutter.

Marengsbunn ღ

Gelantin
Bland sammen krem og eggedosis 

Tilsett gelatin 
Hakket sjokolade til topping 
La kaken stivne i fryseren 
Jeg velger meg MAI 💚🌸
Rosemandel i full blomst i hagen !!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar