Den finner du oppskrift på 👉 her.
Marengsbunnen kan du lage flere dager før servering.
Pakk den inn i brødpapir eller bakepapir og la den ligge på ett tørt sted. Ikke legg den i kjøleskapet !
Eggeplommene kan oppbevares i kjøleskap i 2-3 dager.
ღ En nydelig iskake er kjekt å ha i fryseren !
Serveres, som dessert eller til kaffen ღ
Daim-is
Pakk den inn i brødpapir eller bakepapir og la den ligge på ett tørt sted. Ikke legg den i kjøleskapet !
Eggeplommene kan oppbevares i kjøleskap i 2-3 dager.
Jeg bruker gelatin i iskremen, så den beholder fasongen selv om den smelter litt.
Kaken kan fryses i flere uker, hvis du pakker den godt inn.
Serveres, som dessert eller til kaffen ღ
Daim-is
- 4 eggeplommer
- 120 g sukker
- 4 dl kremfløte
- 2 stk gelatinplater
- 3 pk doble Daim sjokolader
Sånn gjør du:
- Legg gelatinplater i vann i 5-10 minutter. Kok opp 1/2 dl vann. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem godt ut i varmt vann, en og en plate om gangen. La blandingen avkjøles.
- Pisk eggeplommer og sukker til luftig eggedosis.
- Pisk kremfløten til krem og rør sammen eggedosis og krem. Bruk visp.
- Tilsett gelatinen i en tynn stråle, mens du visper. Bland det godt inn i kremen.
- Hakk 2 stk doble Daim sjokolader og vend inn i isblandingen.
- Legg marengsbunnen i en passende rund kakeform.
- Hell isen over marengsbunnen.
- Dryss over 1 pakke hakket Daim sjokolade.
- Dekk formen med aluminiumsfolie og sett kaken i fryseren natten over -eller flere dager.
- Skjær langs kanten på bakeformen med en skarp kniv og sett den på ett kakefat. La kaken stå i romtemperatur ca. 30 minutter før servering.
Marengsbunn
- 4 stk eggehvite
- 250 g sukker
- 1 ts maizena
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts hvitvinseddik
Sånn gjør du:
- Varm opp ovnen til 125ºC
- Visp eggehvitene til hard skum. Tilsett eddiken mens du visper.
- Tilsett sukker, maizena og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
- Legg bakepapir på ett stekebrett, legg en springform på 24Ø på stekebrettet.
- Ha marengsen i formen, ta bort formen.
- Sett inn kaken og stek marengsbunnen på 125ºC i 1,5 time.
- Avkjøles.
- Bunnen kan gjerne lages flere dager før den skal serveres.
- Pakk den inn i brødpapir eller bakepapir og la den ligge på ett tørt sted. Ikke legg den i kjøleskapet! Du kan også bare la den ligge i stekeovnen til neste dag, men løsne den fra bakepapiret så papiret ikke fester seg til kaken.
Jeg bruker en form på 26Ø, legger den over den stekte marengsen -og snur den rundt.
Trykk bunnen forsiktig ned i formen.
Tidligere så forvarmet jeg stekeovnen til 250ºC
Satt inn marengsbunnen, senket temperatur til 100ºC og stekte den i 60 minutter.
Har funnet ut at den ikke flyter like mye utover når jeg steker den på 125ºC i 90 minutter.
Marengsbunn ღ |
Gelantin ღ |
Bland sammen krem og eggedosis ღ |
Tilsett gelatin ღ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar