Dette er virkelig enkelt å lykkes med, lover matblogger Edel.
Hun kan knapt tenke seg bedre mat enn ei gryte med lammefrikassé, særlig ikke denne årstida.
– Ferskt lammekjøtt, høstens rotgrønnsaker og en god frikassesaus med en liten fløteskvett.
Det skal mye til for å slå dette, altså, slår matbloggeren fast.
Nå bugner kjøttdiskene av ferskt lammekjøtt, så trenger du et alternativ til fårikålgryta, er lammefrikassé definitivt en vinner på middagsbordet.
I denne utgaven koker jeg kjøttet i trykkoker, like godt, hvis ikke enda bedre -og 1/3 av tiden.
Server lammefrikassé rykende varm med kokte poteter, gjerne mandelpoteter, som du koker til perfeksjon etter denne oppskriften👉 her og selvfølgelig ett dryss persille og tyttebær !
Oppskriften er til 4 store og 2 små porsjoner
Kjøttkraft- 1,5 kg lammekjøtt, jeg bruker lammelår i skiver
- 1 løk
- 2 store gulrøtter
- 1 laurbærblad
- 1 ts hel pepper
- 2 ts salt
- Vann, ca. 2 liter i vanlig kjele / i trykkoker bruker du 1 liter vann
- 2 rødløk
- 2 store gulrøtter
- 1/2 kålrot
- 1 purre
- 50 g smør
- 50 g hvetemel
- 10 dl kjøttkraft – fra kokingen av kjøttet
- 1 dl fløte
- 250 g grønne erter
- Salt og pepper
- Persille
1 ) I vanlig kjele: Del løk og gulrot i biter. Ha det i en kjele, sammen med kjøtt i store biter og fyll på med vann til alt er dekket. Ha i laurbærblad, pepper og salt, og kok opp. La syde på svak varme under lokk i ca. 2 timer. Skum gjerne av de urenhetene som samler seg på toppen etter ca. 30 minutter.
Ved bruk av Crock-Pot® Express Multi-Cooker
- Del løk og gulrot i biter. Legg alt i trykkokeren, sammen med kjøttet og tilsett laurbærblad, pepper og salt. Hell over vannet. Sett på lokket og pass på så dampventilen står på innstilling stengt for damp.
- Sett på funksjonen MEAT/STEW, still den inn på 35 minutter og trykk på START. Trykkokeren varmes opp og det lyser HEAT, det tar ca. 10 minutter. Når den er varm starter nedtellingen på klokken.
- Etter 35 minutter stilles trykkokeren går automatisk på KEEP WARM -og starter opptelling på klokken. Ikke rør trykkventilen, før etter 15 minutter.
- Trykk STOPP -etter 15 minutter.
- Slipp forsiktig ut gjenværende luft ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
2 ) Sil av kraften og sett til side. Avkjøl kjøttet og rens det fri for fett og bein.
3 ) Del rødløk, gulrøtter, kålrot og purre i biter, og fres i ei gryte med smør i ca. 2 minutter.
4 ) Dryss over mel, rør raskt rundt og hell i kjøttkraft. Rør godt, kok opp og la småkoke i ca. 20 minutter. Rør underveis.
5 ) Tilsett fløte, erter og lammekjøtt i passende stykker. Smak til med salt og pepper. Kok videre i ca. 5 minutter til alt er gjennomvarmt.
Retten kan gjerne serveres med ett godt glass rødvin 🍷
3 ) Del rødløk, gulrøtter, kålrot og purre i biter, og fres i ei gryte med smør i ca. 2 minutter.
4 ) Dryss over mel, rør raskt rundt og hell i kjøttkraft. Rør godt, kok opp og la småkoke i ca. 20 minutter. Rør underveis.
5 ) Tilsett fløte, erter og lammekjøtt i passende stykker. Smak til med salt og pepper. Kok videre i ca. 5 minutter til alt er gjennomvarmt.
Retten kan gjerne serveres med ett godt glass rødvin 🍷
Castelforte AMARONE della Valpolicella 2015 🍃 |
Ingredienser ! |
Kok kjøttet ! |
35 minutter i trykkoker, 2 timer i vanlig kjele ! |
Kjøtt, kraft og grønnsaker ! |
Surrer grønnsaker i smør ! |
Til slutt tilsettes erter, kjøtt og fløte ! |
Oppskriften finner du også i Hamar Arbeiderblad ! |
Kjempegod oppskrift. Brukte en lammestek jeg hadde i fryseren og det ble helt himmelsk. Er så glad for at jeg investerte i en CPE. 😀👍🤤
SvarSlettSå hyggelig å høre :) Det finnes mange kjøkkenmaskiner, som blir støvsamlere, men denne er i flittig bruk hjemme hos oss :)
Slett