Når man er så heldig -og få så stor og fin fjellørret, så det ikke er plass til den i stekepannen - da steker man den i ovn🐟
Riktig nok, ikke av meg, men jeg var så heldig at det havnet noen i fryseren min.
*
Serveres rykende varm med kokte mandelpoteter, asparges og hollandaisesaus 🌿
Hvor mye du trenger kommer helt an på hvor mange middagene skal serveres til.
Du trenger:
- Fjellørret
- Salt
- Pepper
- Meierismør
- Persille
- Dill
- Sitroner
- Bacon
- Asparges
- Mandelpoteter
- Hollandaisesaus
- Bruker du frossen ørret bør den tines langsomt i kjøleskapet i ett døgn.
- Forvarm stekeovnen til 180ºC varmluft. Har du ikke varmluft funksjonen steker du fisken på 200ºC. Jeg bruker varmluft da jeg skal steke asparges i samme ovn de siste 15 minuttene av steketiden.
- Rens og skyll ørreten godt, ta ut gjellene og fjern eventuelt rester av blodranden.
- Klipp bort finnene og tørk fisken godt utenpå og inni. Du kan også fjerne hodet og halen hvis du ønsker det, men jeg stekte den hel i dag.
- Skrap bort skjellene med en kniv eller bruk en fiskeskrape.
- Pensle et ark tykk aluminiumsfolie med smør eller olje.
- Gni fiskene inn med salt og pepper både utvendig og i buken.
- Legg godt smør, dill og skiver av sitron inne i buken.
- Pakk fisken forsiktig inn, ikke pakk den altfor godt sammen, men folien skal være tett og legg den i en langpanne.
- Stekes i 40 minutter.
Mandelpoteter
Skrell og kok mandelpoteter på denne måten her, da unngår du at de koker istykker.
Hollandaisesaus
Lag sausen rett før servering, oppskriften finner du her.
- Skyll aspargesene og knekk enden på dem.
- Surr en skive bacon rundt to og to asparges.
- Legg aspargesen på en stekeplate med bakepapir og stek dem sammen med fisken de siste 15 minuttene.
Spis & Nyt ! |
Oppskriften finner du også i Fiskeavisen.no
Fiskeavisen.no |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar