Jarlsberg - Mozzarella - Parmesan 😋
Det er så enkelt med alt i en form, som kan gjøres klar på forhånd.
Denne kan du forberede dagen før servering.
Avkjøl kjøtt/blomkålblandingen før du den legger den i formen sammen med ost.
Oppbevar retten, dekket til med folie eller plast i kjøleskapet frem til den skal stekes.
Denne retten har jeg tidligere laget med pasta
-og den er altså fantastisk god, oppskrift her.
Men, med fullkorns pasta penne fra Knorr inneholder retten 677 kcal og hele 40 g karbo per porsjon.
-og den er altså fantastisk god, oppskrift her.
Men, med fullkorns pasta penne fra Knorr inneholder retten 677 kcal og hele 40 g karbo per porsjon.
Dette er en lavkarbo utgave med blomkål, som er rik på vitamin C og kostfiber,
B-vitaminet folat og kalium.
Det er noe annet det, enn pasta laget av tomme karbohydrater !!
B-vitaminet folat og kalium.
Det er noe annet det, enn pasta laget av tomme karbohydrater !!
Herlig, enkel og smakfull hverdagsmiddag 🍅
Inneholder 2008 kcal, 32 g karbo / 502 kcal, 8 g karbo per porsjon- 400 g kjøttdeig
- 1 stk løk
- 2 stk fedd hvitløk
- 1 stk chili, rød
- 1 ss smør
- 800 g hermetiske tomater, i biter
- 1 dl vann
- 1 bunt basilikum
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 250 g kokt blomkål
- 200 g revet Jarlsberg
- 125 g fersk mozzarella
- 50 g Grana padano
- Del blomkål i ganske små buketter og kok den i lettsaltet vann i ca. 10 minutter. Sil godt av vannet.
- Hakk løk og press eller riv hvitløk.
- Stek kjøttdeigen i smør, tilsett løk, hvitløk og chili og stek til løken er gyllen.
- Tilsett tomater og vann -og la kjøttblandingen koke i ca. 20 minutter.
- Rør inn salt, pepper og grovhakket basilikum.
- Tilsett blomkål i kjøttsausen sammen med 25 gram parmesan.
- Legg halvparten av kjøttblandingen i en smurt ildfast form.
- Legg på mozzarella i skiver og 100 g revet jarlsberg.
- Legg på resten av kjøttblandingen og topp med resten av jarlsberg og parmesan osten.
- Stekes på 200 grader i 25 minutter.
Dagens info:
Når vi spiser karbohydratrik mat, bryter fordøyelsessystemet ned karbohydrater til enkle sukkerarter, det vil si glukose, fruktose eller galaktose. Samtidig skiller bukspyttkjertelen ut et hormon - insulin - som er nødvendig for å få glukosen fra blodet, og inn i kroppens celler. Dette sukkeret blir brukt til energi i kroppens celler, vev og organer. Overskudd blir lagret i leveren, musklene og fettcellene i form av glykogen og fett til senere bruk.Ved å kutte ned på karbohydrater, vil kroppen gå over til å forbrenne fett fra fettreservene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar