Kom hjem fra fjellet i dag - etter en fantastisk ferieuke på hytta i Gudbrandsdalen !
Kjørte ned Peer Gynt vegen !
Når vi passerte Vendalen koste noen kviger seg i sola,
- og da fikk jeg lyst på biff 😋
Okse, ku..... i kjøttdisken kalles det for storfe !!
Halloumi er en ost som tradisjonelt tilregnes Kypros. Den ble tradisjonelt produsert av fåremelk. I dag lages den også av geite- eller kumelk. Den spesielle, litt gummiaktige karakteren får den ved at den etter første runde av ostmasseproduksjonen så blir oppvarmet i myse, med det resultat at protein utskilles. Osten saltes og spises fersk, eller konserveres med saltet myse eller saltlake.
- Indrefilet av storfe
- Halloumi ost
- Kryddersmør
- Bearnaisesaus
- Isbergsalat mix
- Vannmelon
- Jordbær
- Sukkererter
- Mais, kan droppes hvis du på på ekstrem lavkarbo
- Salt
- Pepper
- Ta biffen ut av kjøleskapet 30-60 minutter før den skal grilles.
- Krydre med salt og pepper.
- Del osten opp i skiver, ca. 1,5 cm tykke.
- Varm opp grillen.
- Bland sammen salaten.
- Kok sausen.
- Grill biffen ca. 3 minutter på hver side -eller lengre, hvis du ønsker den godt stekt. La den hvile på indirekte varme i 5 minutter.
- Samtidig griller du halloumi ost, den trenger ikke så lang steketid.
- Spis & nyt ♫♫
Halloumi ost & salat ! |
Griller biff & ost ! |
Disse kvigene er på fjellbeite på Gålå ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar