Enkel, men utrolig god og rask middag - alt du trenger er en kjele 🌿
Hvis du ønsker en utgave med færre karbohydrater, smart karbo, så kan du erstatte potetene med andre grønnsaker, som blant annet knutekål.
Jeg droppet bare å spise dem, enkelt og greit !
Dette er ikke fasiten på grønnsaksuppe med kjøttboller !
Ta de grønnsakene du liker og rydd gjerne opp i grønnsaksskuffen.
Farseboller kan også erstattes med spedd kyllingkjøttdeig, hvis du ønsker en lettere variant.
Her har jeg laget en stor porsjon !
Den er ypperlig å fryse, så har du raske, gode og næringsfulle middager på lur til travle dager.
- 2 liter vann
- 2 stk terninger kyllingbuljong
- 2 stk terninger grønnsaksbuljong
- 4 stk poteter
- 2-4 stk gulrøtter, ca. 300 gram
- 8 stk asparges
- 500 g nykål
- 550 g medisterfarse
- (Salt )
- Pepper
Sånn gjør du:
- Skrell og kutt opp poteter, gulrøtter og asparges i passende biter.
- Kok opp vann og buljong og legg i poteter og gulrøtter.
- La suppen småkoke i ca. 10 minutter til grønnsakene er nesten møre.
- Tilsett grovhakket nykål og asparges.
- Legg i farse, formet som små boller og la suppen småkoke videre i 10 minutter.
- Smak til med pepper og eventuelt salt, men det er mye salt i buljongterningene !
- Spis & Nyt !
Tilsett farseboller ! |
I mangel på kakepynt, drysset jeg over litt kokos.
Oppskrift her !
Den kan deles i passende stykker -og fryses, så har du kake på lur også !
Denne forsvinner på arbeidsplassen til min mann i morgen !
Fra dagens tur 💚 |
I Hobergskogen på Ottestadstien 💚 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar