For oss som ønsker ett kosthold med mindre karbohydrater er knutekålsalat en god erstatning for potetsalat.
Knutekål minner om en blanding av kålrot og nepe 🌿
Den har en mildere smak og er litt søtere enn kålrot.
Knutekål inneholder kun 3 g karbo per 100 g -og blir derfor mye brukt av personer, som har ett
kosthold med lite karbohydrater. Du kan gjerne bruke ekte rømme i denne salaten, men jeg synes den blir best med lettrømme.
Dette er min egen oppskrift.
Min kjære prøver seg på lavkarbo, men ingen spekemat uten 'potetsalat' !
Kokte knutekålen litt for å få den samme konsistensen som kokt potet, men er den nyhøstet og frisk kan du gjerne bruke den rå.
Enkelt og godt i varmen !
Jeg serverte salaten med spekeskinke, røkelaks, eggerøre og nystekte rustikke rundstykker, som du finner oppskrift på her.
Samt norsk jordbær og melon 🍓
Salaten kan også serveres til annen sommermat, som kokt skinke med asparges, grillmat, stekt fisk, roastbiff og andre retter hvor du bruker potetsalat som tilbehør 🌿
Knutekålsalat
6 porsjoner:
Inneholder 2085 kcal, 43 g karbo / 348 kcal, 7 g karbo per porsjon
- 700 g knutekål
- 50 g vårløk i tynne ringer
- 50 g finhakket gul løk
- 4 ts grov sennep
- 1 box/300g rømme, jeg bruker lettrømme
- 1 pose/165g majones, ikke lett majones !!
- Sitronsaft
- Salt
- Pepper
- Del knutekål i terninger. Kok den i ca. 5 minutter og avkjøl den i iskaldt vann.
- Bland alle ingrediensene, unntatt knutekålen godt sammen.
- Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Tilsett knutekål helt til slutt og vend terningene inn i blandingen.
- Sett den i kjøleskapet frem til servering.
Tips:
Hvis du ikke er så veldig strix på karbo, kan du erstatte sitronsaft med litt hakket sylteagurk og noen ss med sylteagurk-lake.
Ingredienser |
Knutekål |
Knutekål |
Knutekålsalat, ref. Lifesum |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar