Nå er det masse fersk, kortreist blomkål fra Norge å få tak i !
I Norge har blomkålen blitt dyrket siden 1600-tallet, noen kaller den for grønnsakenes hvite dronning.
Blomkål er en meget gammel kulturplante, trolig utviklet i middelhavslandene lenge før vår tidsregning. Det er Kypros og Syria som regnes som opphavslandene for den hvite blomkåltypen.
Herlig, enkel og smakfull lavkarbo grillmat 🍅🍋
Blomkålgrateng
Til 4 porsjoner
Inneholder 1466 kcal - 33,5g karbo / 367 kcal - 8,4 g karbo per porsjon
I Norge har blomkålen blitt dyrket siden 1600-tallet, noen kaller den for grønnsakenes hvite dronning.
Blomkål er en meget gammel kulturplante, trolig utviklet i middelhavslandene lenge før vår tidsregning. Det er Kypros og Syria som regnes som opphavslandene for den hvite blomkåltypen.
Alt kan grilles og har du ikke prøvd å grille hjertesalat før, så bør du prøve det.
Grill også en sitron, delt i to og skvis den over tomatene og salaten ved servering.
Du trenger:
Grill også en sitron, delt i to og skvis den over tomatene og salaten ved servering.
Du trenger:
- Koteletter
- Blomkålgrateng *
- Tomater
- Hjertesalat
- Sitron
- Olje
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Lag blomkålgrateng.
- Grill koteletter på varm grill. Jeg brukte sommerkoteletter, som jeg fjernet beinet på.
- Del sitronen i to og grill den med snittflaten ned, da blir den søt og god.
- Del hjertesalat i to på langs. Pensle snittflaten med litt olje og grill salaten raskt - med snittflaten ned over høy varme. Krydre med salt før servering.
- Del tomater i to, pensle dem med litt olje og grill dem med snittflaten ned i 3-4 minutter. Snu dem og grill dem litt på andre siden. Krydre med salt.
- Skvis over litt sitronsaft ved servering.
- Spis & Nyt !
Til 4 porsjoner
Inneholder 1466 kcal - 33,5g karbo / 367 kcal - 8,4 g karbo per porsjon
- 400 gram blomkål
- 3 dl kremfløte
- Salt
- Pepper
- 300 g revet ost
Sånn gjør du:
- Sett ovnen på 220°C varmluft.
- Skjær blomkål i buketter og kok i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Sil av vannet.
- Riv osten, hvis du ikke bruker ferdig revet.
- Kok opp kremfløte.
- Tilsett 200 g revet ost og rør til sausen er glatt.
- Smak til med salt og pepper.
- Legg kokt blomkål i en ildfast form.
- Hell sausen over, dryss på resten av osten og gratiner i ovnen i ca. 15 minutter.
Ingredienser ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar