KYLLING PÅ ØLBOKS 🐥🍺
Har du prøvd det ??
Kylling blir sprø utenpå og kjøttet saftig, på grunn av dampen fra ølet.
Men, husk at du må drikke opp eller tømme ut halvparten av ølen.
Det er viktig at boksen er uten topp fordi en uåpnet boks kan eksplodere.
Det er kyllingen, som skal hedres i denne retten.
Har du ikke tid eller lyst til å bake brød selv, fungerer det helt fint med kjøpt halvstekt brød eller loff.
Du trenger:
- 1 stk kylling, ca. 1,5 kg
- 1 boks øl
- Paprika krydder
Marinade:
OMA Langhe Nebbiolo 2018
- 3 ss olivenolje
- Saften av 1 sitron
- 3 fedd hvitløk, revet eller presset
- 2 ts paprika krydder
- 2 ts røkt chili krydder
- 1 ts salt
Sånn gjør du:
- Bland sammen olivenolje, sitronsaft, hvitløk og krydder i en stor bolle. Ta vare på sitronen.
- Legg i kyllingen og gni kyllingen inn med marinade, utvendig og innvendig.
- Dekk til bollen med plast og sett den i kjøleskapet i 3 timer, gjerne lenger.
- Tørk av kyllingen med tørkepapir og krydre den godt med paprika krydder.
- Åpne boksen med øl og drikk eller tøm ut halvparten. Fjern lokket på boksen med en boksåpner.
- Skyv ølboksen inn i kyllingens hulrom. Tett igjen halsåpningen med en halv sitron.
- Sett inn termometer i den tykkeste delen på kyllingbrystet.
- Varm opp grillen til middels varme, ca. 200°C. Kyllingen skal grilles på indirekte varme. Min grill har tre gassbluss, jeg tenner de to på hver side og legger kjøttet i midten på indirekte varme.
- Sett kyllingen i en grillform og sett den på grillen, pass på at den står stødig og stek på indirekte middels varme i 60-90 minutter, til temperaturen er 70-75°C.
- La kyllingen hvile i 10 minutter før servering. Kraften i boksen er veldig varm, pass på så du ikke brenner deg.
Ole Martin Alfsen er mest kjent, som kokk -og vi ser han ofte, som den strenge (noe, som oftest er godt begrunnet) kokken på 4-stjerners middag.
Men, han er også vinkelner, utdannet ved Gastronomisk Institutt og har hatt ansvar for Vinmonopolets interne mat- og vinutdannelse.
Men, han er også vinkelner, utdannet ved Gastronomisk Institutt og har hatt ansvar for Vinmonopolets interne mat- og vinutdannelse.
Siden 2013 har Alfsen lansert en rekke viner, hovedsakelig viner fra Italia.
Han blender selv vinene, da gjerne fra etter innhøsting og fram til januar.
Når den delen er klar, flyttes vinen til modning hos baroloprodusenten Giovanni Rosso i Serralunga hvor den også justeres.
Varm opp grillen til ca. 200°C |
Grilles til temperaturen på kyllingen er 70-75°C |
Hvitløksbrød |
Klar til servering 😋 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar