Det er på grunn av god fordeling av fett i og rundt muskulaturen.
I denne oppskriften tester jeg ut Folkets nakkefilet med trøffel og urter.
Kjøttet er sous vide-tilberedt og skal bare stekes i stekeposen, som nakkefileten ligger i.
Trøffel er sopp, som man finner under jorden i høytliggende skogsområder i Syd-Europa, mest i eikeskog. Nesten alle trøfler i handelen kommer fra Italia eller Frankrike.
Trøffelhunder brukes til å snuse seg frem til delikatessene, før ble griser trent opp til å lete ette trøffel.
Trøffelhunder brukes til å snuse seg frem til delikatessene, før ble griser trent opp til å lete ette trøffel.
Trøffelolje produserer av både hvit og svart trøffel.
Den kan brukes, som smakstilsetter i supper, gratenger og, som jeg har gjort her på tomater, i tillegg til nakkefileten, som inneholder trøffelolje og svart trøffel.
Nakkefileten var saftig, ganske mør, men inneholdt natruligvis en god del fett.
Litt vel mye 'fett og slintrer' etter min smak.
Fettet smeltet ikke inn i kjøttet, som det gjør ved lang varmebehandlig på svak varme.
Min far og mann syntes kjøttet smakte veldig godt, men jeg fant ut at trøffel er overvurdert !
Du trenger til 3 porsjoner:
- 800 g nakkefilet av svin *
- Mandepoteter
- Aspargesbønner
- Tomater
- Soppsaus *
- Olje
- Smør
- Oregano
- Salt
- Pepper
*Folkets nakkefilet er sous vide-tilberedt og skal bare stekes i stekeposen i 60-70 minutter.
Bruker du rå svinefilet, svinenakke uten bein, kan du følge denne fremgangsmåten 👇
- Brun svinefilet raskt på alle siden i en varm stekepanne med stekesmør.
- Sett inn ett steketermometer.
- Stekes på 125°C i 2-2,5 time.
- Ta svinenakken ut av ovnen når den er 70°C. Temperaturer stiger ca. 5°C når den hviler.
- Pakk den inn i folie og la den hvile i 30 minutter.
Soppsaus
- 250 g sopp, jeg brukte aromasopp
- 3 dl fløte
- 2 dl kjøttkraft, du kan bruke kraften fra stekeposen etter kjøttet er stekt
- 1 ts grov sennep
- 1 ss Mrs Chengs soppsoya, eller annen god soyasaus
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Skjær soppen i skiver og stek den i en stekepanne med litt smør.
- Legg den stekte soppen over i en kjele.
- Tilsett sennep, fløte, vann og kjøttfond.
- La det koke til kraften har redusert seg til halve mengden.
- Smak til med salt og pepper.
- Sausen kan lages i god tid og varmes opp igjen før servering.
Ovnsbakte mandelpoteter
- Del potetene i to på langs.
- Legg dem i en ildfast form og hell over rapsolje, maldonsalt og pepper.
- Stekes ved 180-200°C i ca. 40 minutter.
- 3 stk tomater
- Salt
- Pepper
- 1 ts tørket oregano
- Noen dråper trøffelolje
Sånn gjør du:
- Del tomater i to og legg dem i en ildfast form.
- Drypp over litt olje.
- Stekes i ca. 15 minutter på 180°C
- Skjær av begge endene på bønnene.
- Kokingen går raskt så kok aspargesbønnene rett før servering.
- Kok aspargesbønner ett par minutter i lettsaltet vann.
Haricots verts, aspargesbønner som vi kaller den, blir mye brukt i det Franske kjøkken. Den smakfulle grønnsaken passer godt til kjøttretter, men pass på så den ikke blir overkokt.
Øverst i kjøleskapsdøra er faktisk bedre enn romtemperatur.
Oljen vil stivne i kjøleskapet, men det har ikke noe å si på kvaliteten på oljen og den vil bli raskt flytende igjen.
Soppsaus |
Grønnsaker |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar