Laks er en viktig kilde til vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer, og er derfor noe av det sunneste vi kan spise. Den inneholder omega-3-fettsyrer, fettløselige vitaminer som vitamin D, selen, vitamin B12 og jod som noen av de viktigste næringsstoffene.
Blomkål har et høyt innhold av protein, vitamin C og kostfiber.
Blomkålris er en fin erstatning for vanlig ris 🌾,
Asiatisk pannestekt laks med blomkålris & spinat 🌿
når man prøver å spise mindre raske karbohydrater, som blant annen finnes i ris og pasta.
Her har gjort det veldig enkel og kjøpt en ferdig pose med blomkålris, som jeg har stekt sammen med spinat og chili.
I stedet for vanlig honning bruker jeg FiberSirup. Det er en sukkerfri sirup, som gir svært lav effekt på blodsukkeret. Den lages av et plantefiber som heter isomalto-oligosakkarid.
FiberSirup inneholder 70g fiber og kun 5g sukkerarter per 100 gram.
FiberSirup inneholder 70g fiber og kun 5g sukkerarter per 100 gram.
Klar til servering på 20 minutter !
Du trenger til 2 porsjoner:
Du trenger til 2 porsjoner:
- 400 g laks
- Smør / Stekeolkje
- 1-2 fedd hvitløk
- 2 ss FiberSirup eller sukkerfri honning
- 2 ss soyasaus
- 2 ts sriracha chilisaus
- 1/2 dl vann
- Lime
- Koriander
- 100 g Blomkålris
- Spinat
- Chili
- Salt
- Pepper
- Del laks i passende biter og stek den raskt i en stekepanne med litt olje på begge sider. Krydre med salt og pepper. Legg fisken til side.
- Press eller riv hvitløk.
- Tilsett smør i en stekepannen og fres hvitløk noen minutter.
- Tilsett honning eller FiberSirup, soyasaus, chilisaus og vann. Kok alt godt sammen. Smak til med saften av en lime.
- Legg laksestykkene tilbake i pannen. Hell sausen over toppen av laksestykkenes, så fisken er dekket med saus.
- Stek blomkålris i en stekepanne med smør, tilsett spinat og chili. Stek grønnsakene til spinaten faller sammen. Smak til med salt og pepper.
- Server blomkålris, grønnsaker og pannestekt laks med hakket koriander og lime.
Ingredisenser |
Laks |
Laks og blomkålris |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar