Mini Delfiakaker med godteri !



Delfiakake er kjempegodt, men utrolig mektig 😋

I år så blir det delfiakake i muffinsformer, i stedet for den avlange originale delfiakaken.
Fremdeles mektig, men jeg lager små, minimuffins - delfiakaker.

Du kan gjerne lage små munnfuller i konfektformer.

Jeg har byttet ut søt kjeks, med salt kjeks og bruker mye mer godteri enn når jeg lager den tradisjonelle kaken med søt kjeks, marsipan og geletopper.

I smågodt hyllen finner du masse godt, som du kan fylle kaken med, så du slipper og kjøpe store poser av hver ingrediens.
Jeg har ogsÃ¥ laget en porsjon med vespebol, oppskrift 👉 her.
Pepperkaker bakte jeg og barnebarnet i forrige uke.

Nissen er fra 1999, laget av min sønn Cato når har han var 5 år 💓


Du trenger:
  • 200 g kokesjokolade
  • 50 g melkesjokolade
  • 250 g delfiafett
  • 4 ss sterk kaffe
  • 2 egg
  • 3 ss sukker
  • Salt kjeks
  • Non Stop
  • Gelefigurer
  • LakrisbÃ¥ter
  • Nougat
  • Marsipan
Sånn gjør du:
  1. Smelt delfiafett i en kjele på svak varme.
  2. Smelt sjokoladen i delfiafettet og tilsett kaffe. Ikke rør før sjokoladen er smeltet.
  3. Rør sjokoladeblandingen glatt og jevn.
  4. Visp egg og sukker til eggedosis.
  5. Rør sjokoladeblandingen inn i eggedosisen til en jevn fin røre.
  6. Hakk/del opp salt kjeks og store biter med smågodt eller marsipan.
  7. Bland forsiktig godteri inn i røren, litt og litt omgangen. Det skal være masse godteri, men nok sjokoladefyll så alt stivner. Bland inn kjeks til slutt, så den ikke knuses altfor mye.
  8. Legg sjokoladeblandingen over i små muffins former og sett dem kjølig så de stivner helt, før du legger dem i en kakeboks.
Kakene er holdbare i kjøleskap i ca. 14 dager og 2-3 måneder i fryseren.

Ingredienser

Delfiakake med godteri 

Nom Nom !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar