08 desember 2020

Vepsebol !


Vepsebol er en kake av sprø marengs, fylt med mandler og sjokolade 💝
Navnet har kakene etter utseende, som ser ut som små vepsebol.

De små sprø kakene er en veldig populær julekake, men kan fint spises hele året.
De inneholder ikke mel -og kan derfor også serveres til dem, som ikke tåler gluten.

Jeg får god hjelp av barnebarnet Isabell, som nå har blitt 7 år til årets julebakst 💖


Du trenger til 22 stk:
  • 3 stk eggehviter
  • 2 ts vaniljesukker
  • 150 g sukker
  • 150 g mandler
  • 150 g mørk sjokolade
Sånn gjør du:
  1. Forvarm ovnen til 170°C varmluft.
  2. Grovhakk mandler og sjokolade. Kan gjerne bruke en kjøkkenmaskin, men pass på at de ikke blir altfor finhakket.
  3. Pisk eggehvitene stive. 
  4. Tilsett vaniljesukker og sukker litt og litt under middels pisking.
  5. Fortsett til du har en blank og tykk marengs.
  6. Vend forsiktig inn mandler og sjokoladebiter med en slikkepott. 
  7. Legg bakepapir på to stekebrett -og legg marengsen i topper på ca. 1 ss.
  8. Steke vepsebolene i ca. 20 minutter. Sjekk om kakene løsner lett fra stekepapiret, hvis ikke steker du dem noen minutter til.
  9. Legg kakene forsiktig på en rist og avkjøl dem helt, da vil sjokoladen i kakene stivne.
  10. Avkjøles helt før du legger dem i en kakeboks og oppbevarer dem på ett tørt sted. Ikke sett dem i kjøleskapet. 
Du kan steke ett og ett brett midt i ovnen på 180°C med over og undervarme i 15-20 minutter. Sjekk om kakene løsner lett fra stekepapiret, hvis ikke steker du dem noen minutter til.  

Mandler og sjokolade 💚

Hakk mandler og sjokolade 💚

Pisk eggehviten stiv 💚

Sjekk om eggehviten er stiv nok.... 😅


Pisk inn sukker og vaniljesukker... 


Kvalitetssikring ... 💚

Vend inn sjokolade og mandler 💚


Klare til steking 💚

Stek vepsebolene 💚

💝💝

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF