Vepsebol er en kake av sprø marengs, fylt med mandler og sjokolade 💝
Navnet har kakene etter utseende, som ser ut som små vepsebol.
De små sprø kakene er en veldig populær julekake, men kan fint spises hele året.
De inneholder ikke mel -og kan derfor også serveres til dem, som ikke tåler gluten.
Jeg får god hjelp av barnebarnet Isabell, som nå har blitt 7 år til årets julebakst 💖
Du trenger til 22 stk:
- 3 stk eggehviter
- 2 ts vaniljesukker
- 150 g sukker
- 150 g mandler
- 150 g mørk sjokolade
Sånn gjør du:
- Forvarm ovnen til 170°C varmluft.
- Grovhakk mandler og sjokolade. Kan gjerne bruke en kjøkkenmaskin, men pass på at de ikke blir altfor finhakket.
- Pisk eggehvitene stive.
- Tilsett vaniljesukker og sukker litt og litt under middels pisking.
- Fortsett til du har en blank og tykk marengs.
- Vend forsiktig inn mandler og sjokoladebiter med en slikkepott.
- Legg bakepapir på to stekebrett -og legg marengsen i topper på ca. 1 ss.
- Steke vepsebolene i ca. 20 minutter. Sjekk om kakene løsner lett fra stekepapiret, hvis ikke steker du dem noen minutter til.
- Legg kakene forsiktig på en rist og avkjøl dem helt, da vil sjokoladen i kakene stivne.
- Avkjøles helt før du legger dem i en kakeboks og oppbevarer dem på ett tørt sted. Ikke sett dem i kjøleskapet.
Du kan steke ett og ett brett midt i ovnen på 180°C med over og undervarme i 15-20 minutter. Sjekk om kakene løsner lett fra stekepapiret, hvis ikke steker du dem noen minutter til.
 |
| Mandler og sjokolade 💚 |
 |
| Hakk mandler og sjokolade 💚 |
 |
| Pisk eggehviten stiv 💚 |
 |
| Sjekk om eggehviten er stiv nok.... 😅 |
 |
| Pisk inn sukker og vaniljesukker... |
 |
| Kvalitetssikring ... 💚 |
 |
| Vend inn sjokolade og mandler 💚 |
 |
| Klare til steking 💚 |
 |
| Stek vepsebolene 💚 |
 |
| 💝💝 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar