}); Edels Mat & Vin: Ferrari Parmesanvaffel med rekesalat ! Google+

lørdag 5. desember 2020

Ferrari Parmesanvaffel med rekesalat !


I Norge har vi laget vafler siden 1700-tallet, og de hjerteformede vaffelplatene spises til både hverdag og fest. Vafler er et bakverk med liknende basis som pannekaken. De vanligste ingrediensene er hvetemel, melk, egg og sukker og ofte litt smør. Vaflene serveres, som regel med syltetøy, sukker, brunost og rømme.

I denne oppskriften har jeg byttet ut halvparten av melken med vann. Hvis du vil være litt råflott kan du erstatte vannet med musserende. Sukker er byttet ut med parmesan. Toppingen er hjemmelaget rekesalat med rødløk, chili, dill og sitronsaft, samt litt lodderogn og ett dryss dill på toppen.

Herlige vafler med hjemmelaget rekesalat 🌿
Serveres, som en god forrett, på tapasbordet eller når du har lyst på noe ekstra godt.


Ferrari Trento Brut 🍸
Ferrari Brut er blant verdens beste musserende viner ! 
Med Ferrari Brut får du champagnekvalitet til halve prisen !

Ferrari is once again one of the world’s best in the 2020 edition of The Champagne & Sparkling Wine World Championships.
Hjemmesiden finner du her  🍸


Parmesanvaffel:
12 stk
 • 4 stk egg
 • 150 g smør
 • 250 g hvetemel 
 • 2 dl melk
 • 2 dl vann eller Ferrari Brut
 • 1⁄2 ts salt
 • 70 g revet parmesan
Sånn gjør du:
 1. Visp sammen egg, vann og melk.
 2. Smelt smør, la det avkjøles litt før du tilsetter smøret i vaffelrøren. 
 3. Sikt inn hvetemel inn røren, litt og litt, mens du rører så det ikke klumper seg. 
 4. Rør til slutt inn salt og finrevet parmesan.
 5. La røren svelle i 15 minutter.
 6. Stek vaflene i ett vaffeljern. Trenger ikke smøre vaffeljernet da røren inneholder mye smør og fett fra osten. Men, når det er sagt så er det stor forskjeller på vaffeljern, så prøv deg frem.
Rekesalat:
Til ca. 6 vafler, 12 hjerter
 • 800  g reker med skall 
 • 3 ss lettrømme
 • 170 g majones (= en pose fra Mills) eller lag selv, oppskrift her !
 • Frisk dill 
 • 2 ss finhakket rødløk
 • 1 ss finhakket chili 
 • 1/2 stk sitron
 • Lodderogn
Sånn gjør du:
 1. Skrell reker.
 2. Visp sammen lettrømme og majones.
 3. Tilsett en neve hakket dill, rødløk og chili.
 4. Skvis over saften av 1/2 sitron og bland alt godt sammen.
 5. Bland forsiktig inn rekene.
 6. Oppbevares i kjøleskap frem til servering.
Ingredienser 

Rekesalat 

Vaffelrøre 

Steker vafler 


Klar til servering 


Spis & Nyt !!

Ferrari Trento Brut 🍸
Fra pressemeldingen :Gi bort en Ferrari til jul:

Italienske bobler i hvit juledrakt

 

Med Ferrari Brut får du champagnekvalitet til halve prisen – og i år ringer den julen inn i en lekker og dekorativ gaveeske.

 

Lyst til å overlevere en blank og skinnende Ferrari som julegave i år? Om ikke lommeboka tillater å gå til innkjøp av et eksemplar fra bilmerket med samme navn, har du et nesten like godt alternativ her.

 

Fra og med midten av november daler Ferrari Brut på sett og vis ned i skjul, nærmere bestemt inn i en vakker, elegant og luksuriøs hvit gaveeske. Utformingen med det utfelte grantreet som er plassert i to av hjørnene på esken gjør at man også får en ekstra stilfull effekt om man setter flere esker ved siden av hverandre.

 

CHAMPAGNE-KVALITET

Ferrari er Italias ledestjerne innen musserende vin, og har helt siden starten hatt som mål å levere kvalitet i hver eneste flaske, uansett nivå. Og dette målet er utvilsomt nådd. Det er i dag ingen tvil om at Ferrari-grunnlegger Giulio Ferrari tok den riktige avgjørelsen da han i 1902 bestemte seg for å plante chardonnay-druer i fjellandskapet i Trentino for å lage en musserende vin på champagnemetoden – med samme kvalitet som i Champagne.

I Trentino er klimaet kjølig med store temperatursvingninger mellom dag og natt, og det gir en lang vekstsesong – akkurat som i Champagne. Dette er essensielt om man vil lage musserende vin av høy kvalitet, og det var nettopp dette potensialet visjonæren Giulio oppdaget for over hundre år siden. Ferrari lager med andre ord ikke bare vin med adresse, men også vin med historie.

Ferrari-navnet har for øvrig ingenting med den nevnte bilprodusenten å gjøre – etternavnet Ferrari er omtrent like vanlig i Italia som det Hansen er i Norge.

 

BLANT VERDENS BESTE PRODUSENTER AV MUSSERENDE VIN

Giulio var den aller første som begynte å produsere musserende viner i Trentino, og i mange år laget han bare noen tusen flasker årlig. Men i løpet av 50 år bygget han sakte, men sikkert opp Ferrari til å bli en av verdens mest anerkjente produsenter av musserende vin.
 
Ferrari har to ganger de siste årene blitt kåret til «Sparkling Wine Producer of the Year» i den prestisjefylte konkurransen The Champagne & Sparkling Wine World Championships, og i fjor kåret den høyt respekterte vinguiden Gambero Rosso vinhuset til «Winery of the Year».

 

Ettersom Giulio selv var barnløs og ikke hadde annen nær familie som kunne overta vinhuset, solgte han det i 1952 til sin venn Bruno Lunelli, en lokal kvalitetsorientert vinhandler som Giulio visste at kom til å forvalte Ferrari på en god måte i fremtiden. Giulio fortsatte som produksjonsansvarlig hos Ferrari helt frem til sin død i 1986, og vinhuset drives den dag i dag fortsatt som en familiebedrift av tredje generasjon Lunelli.
 
Familien har alltid vært svært opptatt av biologisk mangfold og bærekraftig produksjon, og i dag er alle Ferraris egne vinmarker sertifisert økologisk.

 

ENDA TØRRERE STIL ENN FØR

Ferrari Brut er modnet på bunnfallet i to år, og ettersom den utelukkende er laget på den grønne chardonnay-druen kan man kalle den en blanc de blancs. Den er nå dessuten enda tørrere enn den har vært før, ettersom sukkerinnholdet nylig ble nedjustert fra 8,5 til 5,9 g/l, hvilket i praksis gjør den til en Extra Brut.

 

Heller du den i et vinglass og løfter det opp til nesen møter du en ren, kompleks og krystallklar duft av ferske Granny Smith-epler, syltede sitroner, saftige gule plommer, svale urter, ristet brød, blomster og våt stein.

Ferrari Brut er en forførende, energisk og leskende musserende vin med myk, rund og kremete munnfølelse, fine, lette og små bobler og en rik, elegant og spenstig smak av søte gule epler, moden lime og kjeks med krydrede og kalkmineralske toner som glir inn i en lang, delikat og forfriskende finish med en touch av grapefrukt.

 

DEN PERFEKTE MAKKER TIL JUL OG NYTTÅR
Vi våger å påstå at dette er den perfekte aperitiff og ikke minst makker til alle typer festligheter i november og desember, det være seg julebord eller nyttårsfest. Den er en strålende kompanjong til koldtbordet – en italienskinspirert variant med parmaskinke, fennikelsalami, salsiccia med cannelinibønner, caprese, focaccia, radicchiosalat og minipizza bianco – eller en mer hjemlig utgave med gravlaks, reker, fenalår, rakfisk, potetsalat og norske oster.

 

Med sin sjarmerende frukt og forfriskende stil passer Ferrari Brut imidlertid også særdeles godt sammen med selveste julemiddagen, nesten uansett hva du har på tallerkenen – den går nemlig aldeles utmerket til alt av klassisk norsk julemat. Utrolig, men sant! Det skyldes at boblene og den flotte friskheten i vinen rensker opp i munnhulen når man inntar den fete julematen, samtidig som den har mer enn nok fruktsødme til å ikke bare takle, men også løfte salte, smaksintense og krevende retter som pinnekjøtt og lutefisk, som det ellers kan være utfordrende å matche med vin.

 

Ferrari Brut er tilgjengelig i bestillingsutvalget (samt i nærmere 60 Vinmonopol-utsalg over hele landet) på varenr. 4561601 til en pris på 214,90 kroner, og kommer i hvit gaveeske fra og med mandag 16. november.


Opprinnelse :
DOC Trento, Trentino-Alto Adige, Italia.

Vinifikasjon :
Klassisk champagnemetode med annengangsgjæring på flaske og to år på bunnfallet før degorgering.

Smaksbeskrivelser :
Fruktig musserende vin med preg av lime, epler og autolyse på duft. Rik vin med god mousse og fin syrlighet.

Bruksområde
God som aperitiff samt til lettere skalldyr- og fiskeretter og salater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar