}); Edels Mat & Vin: Kalkunfilet med rosenkål & bacon ! Google+

søndag 6. desember 2020

Kalkunfilet med rosenkål & bacon !


I denne retten har jeg brukt ferdig krydret kalkunfilet i stekepose.
Enkelt og veldig lettvint. 
Smaker faktisk veldig godt -og den er skikkelig saftig 💚
Det jeg savner er den gode kraften man får når man steker en hel kalkun, men men.... 

Rosenkål synes jeg er litt besk på smak. 
Det gjør seg med litt salt bacon til, det hjelper i hvert fall litt.
Har fått ett tips av en leser om å koke rosenkålen med sukker i vannet, da blir den visstnok ikke så besk i smaken. Prøve det neste gang -og steke den litt etterpå.
Mannen min er veldig glad i rosenkål, så han var fornøyd med dagens middag 💚

Server retten med hva du måtte ønske av poteter, ris eller pasta -på høy eller lavkarbovis.


I glasset:
La Vieille Ferme 🍷
Vinen inneholder <3 g/l sukkker = Lavkarbo 
Lite sukkerinnhold gjør at vinen ikke er så 'rund', men veldig frisk og den passer godt til den fete sausen.

Juleutgaven er spesialdesignet for Norge !
La Vieille Ferme har vært en budsjettfavoritt hos vinelskere og på restauranter over hele verden i over 40 år – men for aller første gang kommer den med juleetikett, hvor høna og hanen på etiketten har fått selskap av julekuler, julegaver og kristtorn. Dessverre hadde ikke juleutgaven kommet til Hamar enda,
men innholdet er det samme. 

Juleetiketten er utformet spesielt for Norge av den norske designeren og kunstneren Kaja Vedvik, men Perrin-familien likte den faktisk så godt at de også ønsker å bruke den i andre markeder.

La Vieille Ferme kommer fra vinmarker beliggende i åssider i den solfylte og fredfylte regionen Ventoux sørøst i Sør-Rhône på grensen til Provence, og til tross for den lave prisen er dette en vin med både eleganse og struktur, produsert på ærlig og tradisjonelt vis.


Kalkunfilet
200 g per porsjon
Hvis du bruker naturell kalkunfilet kan du følge denne oppskriften :
  1. La gjerne kalkunfileten ligge i romtemperatur i 30 minutter, før du steker den.
  2. Gni kalkunfileten godt inn med salt og pepper og stekt den raskt på alle sider, i varm stekepanne med smør.
  3. Legg kalkunbrystet i ildfast form og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten.
  4. Stek kalkunfileten på 125°C til steketermometeret viser 70°C. Dette tar ca. 2 timer.
  5. Sil kraften, den skal brukes i sausen.
  6. La den hvile i 20 minutter før du skjærer den i skiver.
Ferdig krydret kalkunfilet i stekepose:
  1. Stekes i stekeposen, som den ligger i på 220°C i 45 minutter.
  2. La den hvile innpakket i folie i 20 minutter.
  3. Skjær den opp i skiver.
Rosenkål med bacon
Til 4 porsjoner:
  • 600 g rosenkål
  • 250 g bacon
  • Baconfett og godt smør, eventuelt ribbefett
  • Salt
  • Pepper
  • (Valnøtter)
Sånn gjør du:
  1. Skjær/klipp bacon i biter og stek baconet i en stekepanne. Trenger ikke være helt sprøtt, da det skal stekes videre med rosenkålen.
  2. Rens rosenkålen og del de i to.
  3. Tilsett rosenkålen i pannen med bacon.
  4. Blir det litt lite fett, som det som regel blir, tilsetter du litt ekstra olje eller smør,
  5. Stek på svak varme til rosenkålen er blitt mør. De kan eventuelt kokes litt på forhånd, for å korte ned på steketiden.
  6. Krydre med litt salt og pepper.
  7. Bland gjerne inn litt valnøtter rett før servering. 
Mine valnøtter havnet opp, som julegodteri i dag, derfor ingen valnøtter i retten i dag, men de smakte veldig godt. Oppskrift her !

Grønn Peppersaus 
  • 5 dl kraft 
  • 2 ss hvetemel / 2 ts johannsesbrødkjernemel
  • 1 ss grønn pepper
  • 1-2 dl kremfløte
  • 1-2 ss soppsoya eller mørk soyasaus
Sånn gjør du:
  1. Rist sammen melet med litt kald kraft/vann eller rør ut johannesbrødkjernel i litt vann og la den svelle noen minutter.
  2. Kok opp resten av kraften, jeg brukte vann og ett beger kjøttfond, - og visp inn meljevningen.
  3. La sausen koke i 5 minutter.
  4. Knus grønn pepper grovt i en morter.
  5. Tilsett grønn pepper og smak til med soppsoya og fløte.
  6. La sausen koke i ytterligere 5-10 minutter.
Ingredienser


Rosenkål

Saus


Rosenkål & bacon


Klar til servering 

La Vieille Ferme
Perfekt til julemiddagen

Druer som syrah og cinsault gir vinen et flott krydderpreg, samtidig som den har en saftighet og friskhet man kanskje ikke alltid forbinder med viner fra Sør-Rhône. I tillegg er den proppfull av moden og sødmefull frukt som gjør at den takler smaksrik mat på strak arm. 
Alt dette gjør La Vieille Ferme til det perfekte rødvinsalternativ til julemiddagen – det være seg ribbe, juletorsk eller kalkun.

Men det stopper ikke der
 – La Vieille Ferme er også en strålende allroundvin til det du ellers måtte ha lyst til å spise i tiden frem mot jul. Den passer ypperlig til kjøttretter som for eksempel svinefilet med persillepotetmos, kalveburger, sopprisotto, marokkansk lam med couscous, piroger eller en salat med andeconfit – og selvfølgelig til de norske nasjonalrettene pizza, pasta og taco.

En titt på etiketten burde også gi deg en pekepinn på en annen perfekt matkombo. 
Hva med å prøve deg på den erkefranske klassikeren coq au vin, så kan du helle La Vieille Ferme både i gryta og i nebbet? 
Vinen er også svært drikkevennlig uten mat, det være seg i juleselskapet, på venninnekvelden eller før eller etter julemiddagen.


Varenummer: 3072601
Pris: 139,90 kroner

La Vieille Ferme har en ung, fersk og sval duft av modne røde moreller, saftige blåbær, bjørnebær, solbær, lakris, pepper, roser og provencekrydder.

En nyansert, rund og bløt vin med myke og modne tanniner, leskende friskhet og en ren, rik og delikat smak av sødmefulle skogsbær, kirsebærstein og anis med innslag av urter som munner ut i en bringebærpreget ettersmak med god lengde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar