12 desember 2020

Langos av halloumi med crème fraîche & lodderogn !


Langos er opprinnelig små frityrstekte brød, som kommer fra Ungarn.
Her har jeg laget langos av osten Halloumi -og de ble skikkelig gode !

Halloumi er en ost som tradisjonelt tilregnes Kypros. Den ble tradisjonelt produsert av fåremelk. 
I dag lages den også av geite- eller kumelk. Den spesielle, litt gummiaktige karakteren får den ved at den etter første runde av ostmasseproduksjonen så blir oppvarmet i myse, med det resultat at protein utskilles. Osten saltes og spises fersk, eller konserveres med saltet myse eller saltlake.

I glasset 🍸
Schloss Bockfliess Kies Riesling 2019 🍇
Druene kommer fra området Niederösterreich, som ligger på begge sider av Donau, i den nordøstlige delen av Østerrike. Vinmarken har kontinentalt klima med kalde netter og varme dager

Herlig smaksrik forrett, lunch eller kvelds 🌿


Du trenger :
Forrett til 4 eller smårett til 2 personer
  • 250 g halloumi
  • 1 egg
  • Stekeolje
  • Crème fraîche lett eller rømme
  • Rødløk
  • Lodderogn
Sånn gjør du:
  1. Riv Halloumi på ett rivjern og bland inn ett egg. Formes til fire små brød, de henger ikke sammen før de har blitt stekt.
  2. Varm opp olje i en stekepanne og stek osten på begge sider til den er gyllen. 
  3. La 'brødene' renne av seg på tørkepapir. 
  4. Serves med crème fraîche lett, rødløk og rød lodderogn.
  5. Spis & Nyt !
Ingredienser 

Riv osten 

Stek langos 

Langos 


Ferdig stekt 


Skikkelig digg !

Spis & Nyt !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF