04 desember 2020

Sjokolade & Rødvin !!!


Når vintermørker og kulde nå tar sitt grep om oss trenger vi litt ekstra kos og hygge.  At sjokolade er bra for humøret kjenner vi til.
Sjokoladen frigjør endorfiner og serotonin i hjernen som kan gjøre deg lykkeligere og piggere 😋💕
 
Vel... i hvert fall en liten stund... 

Jeg stekte en enkel, men utrolig god sjokoladekake.
Brownies er en Amerikansk sjokoladekake, som så dagens lys allerede på 1800' tallet.
Kaken skal være seig inni og litt sprø utenpå. Den deles opp i biter før servering.


Kaken kan serveres med is og bringebærculie, som jeg har gjort her,
- eller til en god djevelsk rødvin 🍷



Brownies
  • 4 egg
  • 450 g sukker
  • 300 g smør
  • 200 g kokesjokolade
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
Sånn gjør du:
  1. Sett stekeovnen på 165 grader.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  3. Smelt smøret og ta kjelen av platen, rør inn sjokoladen til den er smeltet.
  4. Rør sjokoladeblandingen forsiktig inn i eggedosisen.
  5. Tilsett deretter siktet hvetemel og vaniljesukker.
  6. Bland røren forsiktig sammen til en jevn røre.
  7. Hell røren i en liten bakepapirkledd langpanne.
  8. Stekes i 25-30 minutter.


Diablo Dark Red er en blend laget av de velkjente druene Malbec og Syrah. Malbec briljerer vanligvis i Argentina og Syrah er druen som Chile ofte overleverer på. En utradisjonell blanding av to stjernedruer som helst tar hele scenen selv, men som i Diablo Dark Red harmonerer flott sammen.

Pris: 139,90 Art.nr.: 10336301 Utvalg: bestillingsutvalget, finnes i 30 butikker

Mørk sjokolade inneholder en antioksidant som heter flavonol, den skal kunne forebygge hjerte- og karsykdommer samt balansere blodtrykket. Det er herved ikke sagt at all sjokolade er sunn eller at alt er vitenskapelig bevist, men sjokolade spiser vi kanskje ikke for å være sunne, men for en stunds nytelse.

Sjokolade og vin
Sjokolade passer utrolig godt sammen med vin. For å få den beste smaksopplevelse er det viktig å velge rett vin til rett sjokolade. Hvilken type sjokolade du velger; hvit, mørk, melkesjokolade, søt, bitter, fet, slank eller smaksatt, setter rammer for hvilken vin som bør velges. En lysere sjokolade passer bedre med en lysere og lettere vin. Hvit sjokolade og lys sjokolade med lavt innhold av kakao, smaker flott sammen med fruktig hvitvin eller boblende champagne. En mørk sjokolade krever en fyldig rødvin, siden både vin og sjokolade inneholder tanniner, noe som oppleves tørrende. Ved meget høy konsentrasjon av kakao passer portvin eller søt dessertvin best, ellers blir opplevelsen for bitter.

Diablo Dark Red – djevelsk god til sjokolade

Med rik smak av mørke bær, middels kraftige tanniner og en frisk og tydelig syre smaker Diablo Dark Red fantastisk med medium mørk sjokolade. Vinens naturlige restsødme og relativt høye alkoholinnhold løfter kombinasjonen med den litt bitre mørke sjokoladen, prøv gjerne mørk sjokolade smaksatt med litt havsalt eller nøtter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF