Det viktigste er og ikke steke dem for lenge, da blir dem som viskelær, i verste fall sprettballer !
Ferske kamskjell er helt klart best, men når man skal gratinere kamskjell går det helt greit, og bruke fryste kamskjell. Lommeboka setter også stor pris på det !!
La dem tine i kjøleskapet i 8 timer eller natten over og tørk godt av dem på tørkepapir.
Ferske kamskjell er helt klart best, men når man skal gratinere kamskjell går det helt greit, og bruke fryste kamskjell. Lommeboka setter også stor pris på det !!
La dem tine i kjøleskapet i 8 timer eller natten over og tørk godt av dem på tørkepapir.
ஜ
Takk for sist ! Trivelig lag.
Her er oppskrift på gratinerte kamskjell, som jeg sa jeg skulle sende deg.... 💛
Gratinerte kamskjell etter tips fra Hilde Solrun !
Hilde Solrun er født og oppvokst på Smøla, så hun har nok fått kamskjell inn med morsmelken.
Store ildfaste former med kamskjell-grateng 💛
Jeg har endret litt på oppskriften -og serverer herligheten i kamskjell-skall.
Hellstrøm Aquavit kan du lese om ⇾ her !
Det er en fordel å servere retten i porsjonsformer så alle får like stor mengde av stjernen i retten, kamskjellene 🌿
Du trenger til en ildfast form - eller 8 porsjonsformer/skjell :
- 16 stk kamskjell
- 1 stk stang stangselleri
- 2 stk vårløk
- 2 stk gulrot
- 3 dl hvitvin
- 3 dl kremfløte
- 1 stk knust grønnsaksbuljong
- Revet ost (Mozzarella, cheddar eller parmesan)
Sånn gjør du:
- Tin kamskjell eller bruk ferske.
- Skjær gulrot, stangselleri og vårløk i små biter.
- Surr grønnsakene i hvitvin til grønnsakene er nesten møre og mesteparten av vinen er dampet bort, 5-10 minutter.
- Tilsett knust buljong og kremfløte.
- Kok opp og la det koke i ca. 5 minutter.
- Del kamskjellene i to eller tre deler, så det blir tynne skiver.
- Nå kan du blande kamskjellene i sausen og helle det over i en egnet ildfast form. *
- Dryss over revet ost og gratiner kamskjellene i stekeovn på 200°C i ca. 8 minutter.
* Skal du gratinere kamskjellene i porsjonsformer eller i skallene kan du legge kamskjell direkte i formene/skallene og fordele sausen over.
Dryss over revet ost og gratiner dem i ovn til osten er gyllen.
Grønnsaker, vin, buljongterning og fløte ! |
Kamskjell klare til gratinering ! |
Spis & Nyt ! |
Félix Solís Soliera Airén La Mancha 🍸
Ble med hjem i kofferten fra vårens tur til ⇾ Arguineguin.
Kjøpt på nærbutikken for 4,50 EUR !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar