}); Edels Mat & Vin: Montemarina - Arguineguin - Gran Canaria 16-27 April 2022 Google+

tirsdag 26. april 2022

Montemarina - Arguineguin - Gran Canaria 16-27 April 2022

Endelig !!
Etter 👉 koronapandemien er vi tilbake på Montemarina i Arguineguin 🙏💛

Vi var her, i samme leilighet i april 2019. 
Skulle vært her i 2020, men da ble alt nedstengt 14 dager før avreise.
Les mer om Montemarina og den herlige ferieuken i 2019 👉 her !

Nå skal vi være her i 11 dager - og etter at det har regnet og og regnet den siste tiden her nede, satser vi på sol og temperaturer opp mot 30 dager. 

Et av de stedene hvor flest nordmenn overvintrer på Gran Canaria, er Patalavaca som ligger rett ved siden av Arguineguin og en kort kjøretur fra det populære feriestedet Puerto Rico. Det ligger ikke så mange hoteller i Patalavaca, men det finnes utrolig mange private leiligheter som leies ut til solhungrige nordmenn hvert eneste år.

Det norske helsesenteret ved Valle Marina, Gran Fysio tar imot mange personer med ulike plager, som bedres veldig i dette gode klimaet. Området her regnes som det beste på Gran Canaria når det kommer til akkurat klima. Helsesenteret ligger vegg i vegg med den Norske Skolen på Gran Canaria, i dalen bak Anfi del Mar.

En av de bedre restaurantene på øya ligger også plassert i Patalavaca. Cueva Pirata ligger nesten innebygget i fjellet bak hotellet Green Beach, med flott utsikt over havet. Den tyske restauranten Valentino er også meget populær, med god mat som passer ypperlig til lunch. Den Svarte Panne ligger ved siden av Valentino nede på strandpromendaden, og har også god mat, men vår favoritt her er Sagitario. Her er både kjøtt og den ferske fisken helt suveren. Sammen med flott service og perfekt utsikt over stranden, er det hit du bør gå om du vil spise et bedre måltid. Det finnes også noen barer her nede ved stranden om dere bare vil nyte utsikten over en øl eller et glass vin..
(Ref. Gran Canaria Ferie)

Overdose av sol og opplevelser, riktig nok ikke de mest spetakulære utfluktene, som dykking og strikkhopp, det er vi for gamle til.
Late dager på stranden, bassengliv, rolige spaserturer og restaurantbesøk er jeg god på 😅💃

Det du kan lese om her 👇 er 
  • Palmitos Park (fugle/dyrepark)
  • Båttur til Mogan, den peneste byen på Gran Canaria 
  • Maspalomas-sanddynene og Playa del Ingles 
  • Sjømannskirken i Arguineguin
  • Anfi del Mar 
  • Pico de las Nieves. Biltur til Gran Canarias høyeste fjell, 
  • Montemarina/Aquamarina, Ekslusiv feriested for leiligheter og bungalower
  • Mat blir det også, du kan lese om 12 restauranter, hvor vi har spist 17 måltider.
Link til stedene jeg omtaler finner du,👉 som regel i navnet på stedet !
Da kjør vi... eller først tar vi fly... ✈

Påskeaften / Lørdag 16 april 
Vi reiste fra Gardemoen med Norwegian kl. 11.50 og landet på Gran Canaria internasjonale lufthavn i Las Palmas kl.16.40. Reisen tar 5,5 time, men Gran Canaria befinner seg i en annen tidssone så klokken må stilles en time tilbake når du reiser til Gran Canaria.

Her er det påbudt med munnbind inne, frem til 20 april, så vi måtte bruke bunnbind på flyplassen og i drosjen og inne i leilighetskomplekset. Trengte ikke vise frem koronasertifikat. 

Herlig temperatur !

Tok Taxi fra flyplassen til Montemarina, det tar 30 minutter med taxi fra flyplassen i Las Palmas til Montemarina. Prisen er nesten €55.
Prøvde og betale med kort, men teminalen var så treg  (bombe), så jeg betalte med kontanter. 

Det lønner seg og ha med seg noen kontanter, samme hvor man drar på ferie har jeg erfart.


Pakket ut, mannen var ute etter kald på på nærmeste butikk.
Ett par timer på terrassen før vi gikk til den restauranten, hvor vi spiste ofte for tre år siden.


Svarta Pannan finner du når du går Strandpromenaden fra Anfi del Mar, mot Argineguin.
Kjempegod mat, hyggelig svenske eiere og rimelige priser.


Restauranten var stengt i 3 uker under Lockdown på grunn av Covid19. 
Resten av tiden har den vært oppe, men dårlig med gjester de to siste årene.

Restauranten drives av svenske Monica og livsledsageren Jesus.


Nå har Monicas far, som var 'chef' når vi spiste der i 2019 startet opp en ny restaurant, 👉 Chamoriscan
Den må vi besøke - og det gjorde vi, dagen der på. 

Det ble indrefilet av storfe i dag, med grønnsaker, poteter og peppersaus. 

Ikke akkurat gourmet, men det smakte veldig godt, som alltid.
En dessert med ostekake og bringebæris på deling.

Svarta Pannan

God morgen - Første påskedag - 17 april !


Montemarina deler uteområdet med 👉 Aquamarina 

Noen timer ved bassengkanten på formiddagen. 
Dette bassenget i 7 etasje, er oppvarmet. 

I tillegg finnes det et basseng rett nedfor terrassen vår, som ikke er oppvarmet. 

Basseng nr. 3 ligger på gressplenen nede på Aquamarina, der finnes det også barnebasseng og en bar/cafe, Palm Bar 🌴🍺


Ved dette bassenget finner dere restauranten 
La Aquarela har en 🌟 i Michelinguiden

Enjoying the gastronomic experience of our tasting menu will take approximately 3 hours / 120€
Optional Wine Pairing 76€
Degustation Of Cheeses (10€ Supplement)

Spiste ikke der altså, men det hadde sikkert vært en opplevelse.
En ting er prisen, men 3 timer da du !

Bassenget nede ved Aquarmarina 



Siesta på balkongen 

I ettermiddag er det utrolig varmt, 35 grader og dis !
Disen er egentlig ikke dis, men sand !

Værinstituttet Aemet har utstedt gult varsel for høy temperatur på Gran Canaria i dag,
-  og en ny calima er også i gang.
En calima, det vil si sanddis fra Sahara, er meldt fra i dag til og med onsdag.

Calima er et værfenomen som innebærer het vind fra sør, sørøst eller øst, og som forekommer over Kanariøyene flere ganger hvert år, uansett årstid. Det er i gjennomsnitt 20 calimaer på Kanariøyene pr år. Calima oppstår ved et høytrykk over Nord-Afrika som drar ut mot en passerende kaldfront nord for Kanariøyene. Med vinden følger støv og sand fra de tørre områdene i Nord-Afrika, der vinden begynner. Calima kan føre til ekstremt høye temperaturer når den forekommer og gjør at lufta ser disig ut.
Felles skjebne, felles trøst 💛

👉 Chamoriscan Grill Beer Garden

Restauranten finner du 700 meter fra Montemarina, når du går mot 'byen' Arguineguin.

Han, som var kokk, muligens eier også, på Svarta Pannan, hvor vi spiste i går har, som sagt åpnet en ny restaurant. Datteren hans, på Svarta Pannan anbefalte restauranten.
Om det var han -eller en annen kokk, som stod for maten i dag vet jeg ikke, men den var sabla god !!

Mixed Grill Meattil 2 personer koster €36
Litt mer spennende en og få servert en tallerken med mat og det smakte veldig godt !

Spareribs, to typer biff av storfe, karri-marinert kyllingspyd, 2 typer pølse, paprika, mais, squash og poteter ved siden av.

Kjølepose til den gode Rioja vinen.
Kjekt med bordgrill i 30 varmegrader.


2 påskedag / Mandag 18 april

Veldig varmt her i dag også og fremdeles litt sanddis/Calima.
Jeg har store planer om å leie bil og kjøre til Pico de Las Nieves, som går for å være Gran canarias høyeste fjell, men på grunn av Calima er vel det smart og utsette noen dager, til utsikten er klar.

Jeg (mannen må bare henge på) skal ta buss eller taxi til Maspalomas og gå over til Playa del Ingles. Men, tror jeg venter til en dag det ikke er over 30 varmegrader.

SOL 🌞🌞 31 grader i skyggen ! 


Vi tok en formiddagstur på 5,5 km langs strandpromenaden fra Montemarina til havnen ved Arguineguin. Det var langt nok i 30 varmegrader.

Veldig mange, forståelig nok, som var på stranden. Mest innfødte, de fleste turistene lå på solsenger ved bassengområdet på alle hotellene vi gikk forbi. Det blir nok ikke så folksomt i morgen da hverdagen starter igjen.


På hjemveien var vi innom den lokale kjøpmann, som ligger ved siden av restauranten Svarta Pannan. 
Kjøpte juice, vin, pålegg, tomater, egg & bacon til morgendagens frokost og pølser, kethup og pølsebrød til dagens lunch, som vi spiser på terrassen. 

Vi har fullt utrustet kjøkken, så vi kan egentlig lage middag i leiligheten, men det får være måte på hvor fornuftig man skal være. 


Vi fikk også vår daglige dose med sol på solsengene ved bassenget.
Hvitvin/øl på terrassen, med HamKam ⚽ på skjermen, vant 3-0 over Sandefjord !

Gikk en rusletur nedfor Anfi Del Mar !
Det var gjort klart for bryllup, på hjerteøya 👉 Maroa Club de Mar

Skulle du ha sett 💛🍸





I kveld hadde jeg lyst på Pizza eller no' fisk & skalldyr !
Vurderte fisk og skalldyr restauranten 👉   Restaurante Cabosuroeste, men den var stengt !

I stedet ble det nok en middag på favoritten


Calamari - Blekksprut 🐙
- med kanaripoteter, salat og urtedressing.
Jeg gikk for frityrstekte ringer, men jeg fikk også valget om hel grillet calamari.

Kanaripoteter er saltkokte poteter, som ofte blir servert med rød mojosaus.
Rød mojosaus er laget av røkt paprika, hvitløk og krydder.

Ole Marius gikk for indrefilet med bearnaise. Den retten falt godt i smak. 
En lokal Chardonnay, som var veldig god.




Tirsdag - 19 April

Nå har vi hatt 3 dager med temperatur på over 30 grader.
Dagene fremover blir litt mer levelig med temperaturer mellom 20-24 grader, i skyggen.
Ikke for at jeg skal klage på varmen, det er behagelig temperatur inne i leiligheten.

Påsken er vel overstått og hverdagen er tilbake for 'folk flest'.

God morgen Norge 🌞


Etter frokost tar vi taxi til

Det er ca. 20 km fra Montermarina og turen kostet 26 €
Parken ligger oppover mot fjellene, smale veier og grisgrent strøk.

Palmitos Park er en 200 000 m² stor fugle/dyrepark.
Den subtropiske parken finner vi sør på øya, ca. 10 km nord for turiststedet Maspalomas

Utrolig flott park med kiosker og restauranter.

Apekatter, masse papegøyer og fugler i alle varianter, som pelikan og ørner. 
Kenguru, øgler på 90 kg, primater, akvarium med giftige saltvannsfisker, sjøhester i ferskvannsakvarium, krokodiller, skillpadder og mega store pytonslanger, sommerfuglhus og Gran Canaris største samling av orkideer er bare noen av det, som finnes i parken. 

I tillegg er det delfinshow og mulighet for å svømme med delfiner. 
Det mest spetakulære var ørneshowet !


'Hjemme' igjen og tid for lunch !


👉 By Rocio 
By Rocio - super, ny, liten gastrobar i Patalavaca.

Josè Luis Gonzales Niz, som tidligere har jobbet sammen med senior i Sagitario, har overtatt naborestauranten, som tidligere het Freja - på det midtre hjørnet i 1.etasje i Don Paco over stranden i Patalavaca - og gastrobaren By Rocio (oppkallet etter Josè 's datter) er vel verdt et besøk.

Linguini sjømatpasta !
Calamari, blåskjell, tigerreker, hjertemusling i tomatbasert saus. 
13.95 


Meksikansk burger av iberisk svinekjøtt*, chipotlemajones, guacamole og stekt rødløk 🍔12,95 

* Iberisk gris er en griserase som stammer fra Den iberiske halvøy, der den har vært mest utbredt i det sørlige Spania og i grensestrøkene mot Portugal. 
Iberisk svin er sort og har sorte klauver.
Når den iberiske grisen spiser livretten sin, eikenøtter, absorberes nøttesmaken i fettet.
Slik får kjøttet den sødmefulle smaken, som er så ettertraktet.


Her bor vi 👇

Etter en siesta ved bassenget etter lunch, en forfriskende dusj i leiligheten og kaldt drikke på terrassen fristet det ikke å gå ut igjen.

Det var så behagelig her ute, så vi 'ble inne' !


Onsdag 20 april - Lillelørdag, det skal blir bra 😅

Nå slipper vi å bruke munnbind inne, som inne i gangene på lelighetskomplekset, i heisen og i butikken 😷 Men, på kollektivtransport må vi fremdeles bruke munnbind. 
Taxi er tydeligvis kollektivtransport !

Da krysser vi fingrene og håper at 'faenskapen' er over !!


Båttur til 👉 MOGAN

Puerto de Mogán er en fiskerlandsby i Mogán kommune, sør på øya Gran Canaria.
På 1970-tallet gjennomgikk byen en omfattende endring og modernisering. Det er en gjennomført spanskinspirert arkitektur, med smågater, restauranter, butikker og en badestrand. Byen har ingen bygninger, som er høyere enn to etasjer og myndighetene tillater ikke at det blir bygd nye bygg som er høyere.

Båtturen tar 1 time, inkludert noen minutter i havnen på Purto Rico.
Billet fra Anfi- til Mogan koster 10 € per person en vei. 16 € tur-retur.

Mogan er en av de mest fantastiske perlene jeg har vært på 🌸🌷🌴
Mange små smug med blomster og nydelige bygninger.
Masse restauranter, små butikker, båthavn -og en nydelig strand.








Vi spiste PIZZA på den Italienske restauranten 
👉 LA ciCALA

Restauranten, som ligger i avenyen Playa de Mogán, med utsikt over pittoreske Puerto de Mogán sør på Gran Canaria, har vært åpen siden 22. november 2002.

I 2013 ble en ny pizzaovn kjøpt fra den kjente italienske produsenten Marana Forni. Den nye ovnen er toppmoderne og kan bake 16 pizzaer om gangen. I tillegg har den et system som bærer hele steinplattformen rundt og opp til toppen av ovnen. Alt dette for å bake pizzaen på den optimale måten for å produsere den typiske sprø pizzaen. Samme år ble restauranten utvidet med den tredje og siste modulen, og teamet med arbeidere vokste til sitt nåværende antall på 20.

I 2014, med det vanlige målet om å forbedre råvaren og bruke nullkilometersprodukter mest mulig, satset de på å jobbe og dyrke sin egen gård. De siste årene har hjemmelagde produkter kommet til: krydret olje, geitost, fersk pasta, fylt pasta, linjer med desserter og hjemmelaget iskrem laget av hjemmedyrket frukt som mango og banan.

Utrolig god pizza - PIZZA RUSTIKKA 🍕

🍕 Pizza med tomatsaus, mozzarella, parmaskinke, ruccolasalat, parmesan, 11 €
🍺 Amstel 4,5 €
🍸 Ett glass Trebbiano Copa hvitvin 3,70 €





Vi tok taxi hjem til Montemarina, da den siste båten fra Mogan til Anfi går kl. 16.15.

Veien mellom Mogan og Aguineguin var tidligere smal, svingete og skummel, da den gikk så nære kanten ned mot sjøen. Nå er det 4 lange tunneler gjennom fjellet.
Det tar ca. 18 minutter og koster 20 €.

MOGAN 💚

Torsdag - Ny dag, nye muligheter !

I dag hadde jeg planlagt gåtur fra Maspalomas til Playa del Ingles.
Vi tok taxi, 18 km til stranden Playa Maspalomas. 

Man kan gå langs stranden eller på oversiden.



 
👉  Maspalomas

Maspalomas stranden strekker seg fra fyrtårnet Faro på Maspalomas til Playa del Ingles. 
Denne strekningen er på hele 6 km og er øyas lengste strand.

Mellom Maspalomas stranden og Playa del Ingles ligger Maspalomas ørkenen eller 
'Dunas de Maspalomas', som den kalles på spansk. 

Maspalomas


Det første man møter på standen i 

er masse innpåslitne gateselgere, med supertilbud på solbriller, klokker og vesker.
I tillegg til folk, som leverere brosjyrer for show og nattklubber.
Restaurantene, som ligger på rekke og rad har innkastere, som står og roper og skriker.

Playa del Ingles er kjent som disko- og partystedet på Gran Canaria. 
Langs hovedgaten Avenida de Tirajana er det mange restauranter, barer og kafeer. Ellers finnes det meste av underholdningstilbud på shoppingsentrene, på stranden og ellers spredt omkring i byen.

Det er heldigvis roligere og fritt for selgere på Arguineguin.

Vi spiste lunch på Coco før vi tok taxi 'hjem'.
Lunsjen var lavkarbo omelett 😅 Det vil si omelett med ost og skinke uten brød !



Playa del Ingles

Playa del Ingles

Fisk stod på middagsplanen min i dag !
Dagens middag ble på en restaurant, som er kjent for sine gode fiskeretter.


Når du går fra Montemarina, mot Arguinegiun er dette den første restauranten du treffer på.
Hyggelig betjening, god mat og rask service !
Litt høyere pris enn på de andre 'restaurantene, som ligger vegg i vegg !

Vinkjøler til hvitvinen og hvite duker 🍸  
Vi fikk også bløte engangs håndservietter sammen med seviettene og bestikket.

Derfor er prisen noen euro mer, enn på nabo-restaurantene.


Rubicón Seco

Den moderne historien til Bodegas Rubicón begynner i 1979 da Don Germán López Figueras, en stor elsker av vin, kjøpte Cortijo de La Geria, på den tiden som tilhørte Fajardo-familien. Don Germán kjøper eiendommen hovedsakelig for vingården, for å vie seg til sin store lidenskap, vinproduksjon. I flere tiår har vingården vært dedikert til håndverksproduksjon av vin ved å bruke fasilitetene til den gamle vingården: de tradisjonelle trepressene, steinpressen og sementtankene for lagring av vinen. Bodegas Rubicón tilhører Regulatory Council of the Designation of Origin Wines of Lanzarote.


Sjøtunge 'Sagitario'.

Gratinert sjøtunge fylt med sopp, reker og blåskjell.
Serveres med kanaripoteter elle pommes frites.

Det var skikkelig godt og veldig varmt, da fisken blir gratinert på serveringstallerken.
Salaten ble servert på en asjett ved siden av, hvis ikke hadde den nok blitt slapp og varm før den hadde kommet frem til bordet. 
Salaten var forøvrig frisk og god.


Grillet Dorada, med salat og pommes frites, eller kanaripoteter.

Det var dagens fangst !
Helt greit, men en del bein iflg. min bedre halvdel.

Han er ikke så 'matvrak', som meg. Han spiser fordi han er sulten.
Jeg spiser fordi det er spennede retter - og planlegger neste måltid, imens jeg spiser.

Ser utrolig godt ut, kunne ønske jeg kunne smakt en bit 😋


 

Fredag, det blir stas med helg !

Formiddagstur til Arguineguin, langs promendaden mot Sjømannskirken og litt rundt omkring i sentrum. Masse biler, men de var flinke til og stoppe når man skulle gikk over gangfeltet.
Skakke fortau, litt bratt her og der.

👉 Sjømannskirken var åpen i dag fra kl. 11-14.

Der var det mange nordmenn samlet. En eldre dame bor fast her nede på grunn av leddgikt.
Hun måtte ha på seg langbukser og kjente det på knærene at det kun var 20 grader i dag.

Kjøpte kaffe og vaffel til 5







Muestra de profesiones y vocación 

Mange barn, som fikk sitte i politibiler, ambulanser og brannbiler i dag. 
Men, stakkars alle barna måtte bruke munnbind. 


Dagens lunch ble på en Italiensk restaurant,

Denne italienske restauranten ligger på den travle Anfi Plaza i rolige familievennlige omgivelser med mulighet for å sitte bade ute og inne. Bella Pasta kan også by på et stort utvalg av italienske og internasjonale viner.

Helt grei Pasta Carbonara, 15,9 og Pasta Bolognese til 13,90.
Litt høyere priser her på restaurantene, som ligger ved Anfi del Mar. 
Skyldes nok husleien, for det er ikke noen bedre kvalitet på maten. 


I dag var både Svarta Pannan og Chamoriscan stengt, på en fredag... ?
Det var ikke så mange mennesker ute og spiste, hvor har det blitt av alle folka.

Montenarina har i tillegg til Michelin restauranten La Aquarela 

Montsemar har to restaranter, Montsemar Montemarina, ligger i 3 etasje her på Montemarina, men den er inne, så den var ikke aktuelt. 

Den andre, Montsemar Patalavaca ligger langs strandpromenaden. 
Stilig restaurant, hvite duker, flott meny, en del høyere pris enn de øvrige restaurantene. 
Men det var jo ingen gjester der, da blir jeg litt skeptisk.

Montesemar ligge ved siden av 👉 Kai club, det er en bar, som har eget svømmebasseng.


Vi havnet igjen på 

Restauranten startet først opp i Las Palmas, men har ganske nylig åpnet en ny restaurant her.
Topp 50 av de beste familie restaurantene i Grand Canaria.

Jeg var egentlig ikke så veldig sulten, da vi spiste masse pasta til lunch, så i dag ble en burger.
Angus biffburger, bacon, ost, salat og russisk saus. €11,95



Lørdag - 23 april !

Våknet kl. 08 av høytalere, som sa masse på spansk, musikk, rop og skrik.
Det er triatlon her i dag, så det var mange, som la på svøm rett utenfor terrassen.


Challenge Half Distance. 23/04/2022 
God tur !

I dag var planen å leie bil, men på grunn av koronapandemien har bilutleiefirmaene svært få biler. De fleste bilene har blitt solgt under pandemien og de har ikke hatt råd til å kjøpe inn nye biler enda.
Nærmeste dag det er en ledig bil er på mandag. 

Slo av litt tid ved bassenget, det var helt greit 💦
Når kroppen er stekende varm er 26 grader i vannet ganske så kaldt faktisk 😅


Liv, bråk og musikk hele dagen fra triatlon på Anfi.
Hvor mange er med egentlig, de løper saktere og saktere forbi her, så nå kl. 14.30 er det nok mosjonistene, som er i gang.
 🍓🍉

Tid for lunsj, på en tysk, populær restaurant, som ligger på standpromenaden.
Den er, som regel fullbooket med bordreservasjoner hver kveld.

De har ingen egen hjemmeside, er på facebook, men der skjer det ikke stort.
Gode anbefalinger på  👉Tripadvisor, selv om det selvfølgelig finnes noen, som ikke er helt fornøyd.

De lever nok av sitt gode navn og rykte. 


Jeg spiste Melba Toast med mørt svinekjøtt, toppet med fersken og bakt i ovn med masse ost. Den ble servert med en frisk, god salat og en smakfull karridressing. 
Du vet du er på tysk restaurant når du får syltet rødbete i salaten.

Ole Marius gikk for tyske pølser med pommes frites & øl 🍺

Det var godt og billig !!





Det ble en rolig lørdag, med bading, noen rusleturer og mye mat.

Det var spådd litt regn i, men det kom ikke en dråpe og solen var stort sett fremme hele tiden.


Dagens middag ble på den spanske restauranten, med bordgrillene

Restauranten finner du 700 meter fra Montemarina, når du går mot 'byen' Arguineguin.

Chateaubriand, som er den midterste delen på indrefileten, fristet i dag og da kom de med bordgrillen igjen.
Retten er for 2 personer og koster 39

Chateaubriand ble servert med pommes frites, grillet paprika, mais, squash og saus.
Jeg gikk for to sauser i dag bearnaise & peppersaus.


Kjøttet blir brunet rask av kokken.
Etterstekes på grill. Men, ikke for lenge... 1 minutt på hver side.
Kunne egentlig fått det servert på en tallerken, men det er nok 'gimmick' for å dra inn gjester.

Utrolig godt var det i hvert fall !

Dagens vin 🍷 Anares Crianza Rioja 2018









Chamoriscan grill beer garden

Søndag i dag !
Hviledag 😅 
men, nå har værmeldingen tatt bort igjen regndråpene og skyene, som de truet med i går.
Da er det bare å finne frem solkremen igjen !

Frokost ute i dag på 👉 El Cafe , som ligger ved 👉 Anfi del Mar

Eggerøre, bacon, tre typer ost, baguett, salat, frukt og yoghurt med musli 🍊


👉Playa Anfi del Mar 💦1000 tonn hvit sand fra Bahamas !

Anfi del Mar er også kjent som Playa de la Verga da den ligger ved enden av Verga - ravinen. 
Den sørlige delen av øya består av en rekke særegne raviner og en norsk forretningsmann, Bjørn Lyng bestemte seg for å bygge Anfi del Mar Resort ved stranden på slutten av en av disse ravinene på 1990' tallet. 
Han ønsket å gjenskape utseendet og følelsen til en karibisk strand på Gran Canaria, og for å gjøre det importerte han over 1000 tonn hvit sand fra Bahamas. 
Området har også det beste klimaet året rundt og uberørt vann. Så når sanden kom og noen få palmer var plantet, kunne europeere nyte Karibiens gleder uten å krysse Atlanterhavet.

Vannet i den idylliske lagunen er enda roligere takket være moloen som ble bygget, noe som gjør det til et ideelt reisemål for familier som ferierer med barn.





Dagens middag, på en rolig søndag ble på den populære tyske restauranten Valentino !
Du får altså så store porsjoner, med kjempegod mat !

Min, dagens ble panert kyllingfilet fylt med ost og spinat, masse kokte poteter, squash, gulrøtter, brokkoli, blomkål, paprika, rødkål og tomat, samt en god saus, som det gjerne kunne vært litt mer av 🍅  € 15,50


Mandag - I dag skal vi på tur med leiebil 🚗

'Rent a' car', Renault Megane, for en dag for 56€
Bensin koster 1,57

Planen min er å kjøre til det alle tror er Gran Canarias høyeste fjell !



Pico de las Nieves, 'Snøtopp' er et fjell på Gran Canaria, 1949 m.o.h.

Derfra ser man den store delen av øya, som har fått status som biosfærereservat av Unesco, med utallige juv og skarpe åskammer, dekket av vegetasjon og kronet av vulkanske tinder med gåtefulle former. Man kan også se til Tenerife.

Toppen ligger nær det geografiske sentrumet av øya og danner grensen mellom kommunene San Bartolomé de Tirajana, Vega de San Mateo og Tejeda. Toppen befinner seg på kanten av en utdødd vulkan. Om vinteren kan det skje, riktig nok svært sjeldent at det ligger snø på toppen, derav navnet, 'Snøtopp'.

Toppen har ofte blitt regnet som Gran Canarias høyeste punkt, men det høyeste punktet er Morro de la Agujereada, 1956 m.o.h,  som befinner seg om lag hundre meter sør-øst for Pico de las Nieves. Den har i senere tid blitt justert ned til 1950,5 m.o.h.


Det er, med bil 69 km til Pico de las Nieves, fra Montemarina og det skal visstnok ta 72 minutter ( ref. Google maps).

Veiene opp til det 1949 meter høye fjellet Pico de Las Nieves, GC-130 og GC-134, er av de mest brukte turistveiene på Gran Canaria, men var i en elendig forfatning.

En million euro ble i 2013 brukt til å fikse veiene, melder departementet for offentlige arbeider på Gran Canaria. 
En 2,2 km lang strekning av GC-130 har  ny asfalt, bedre skilter, nye autovern og nye grøfter. 

Vi kjørte GC-130 oppover, den var veldig svingete og bratt. 
På hjemveien kjørte vi GC-134, som var litt mer behagelig, men det var nok svinger der også altså !

Veien går opp til fine utsiktspunkt i nærheten av fjelltoppen.



Kanarifuru (Pinus canariensis) er en furuart. 
Den tilhører underseksjonen Pinaster som hovedsakelig er utbredt i middelhavslandene. 
Kanarifurua vokser vilt på Kanariøyene i Atlanterhavet utenfor kysten av Afrika. 
Arten ble oppdaget og beskrevet av den norske botanikeren Christen Smith.

Arten blir 30–45 meter høy, og tåler temperaturer ned til −10 °C. 
Den er den største furuarten i den gamle verden og kan i sjeldne tilfeller bli inntil 60 meter høy med en stammediameter på 2,65 meter. Nålene kan bli 15–30 cm lange.

Det var veldig frodig og grønt oppe i fjellet.







På toppen av Pico de las Nieves ligger det en stor militærbase.

Det meste av det høyeste platået er okkupert av en militærbase, inkludert en stor ballformet radar. Sivile besøkende får gå inn på en plattform noe under basen.

Toppen er en del Caldera de Tejeda i vest og Caldera de Tirajana i sør. Det danner grensen mellom disse to enorme erosjonskratrene (opptil 20 km i diameter!),  som er et resultat av store jordskred samt den mer regelmessige aktiviteten av vind og regn. 

På grunn av sin sentrale beliggenhet er Pico de las Nieves imidlertid hjemsted for en militærbase med radar- og radioinstallasjoner, samt mange TV- og radiomaster på nabolandet Roque Redondo.


Hjemme igjen og tid for lunch -eller det ble mer middag en lunch, 
på den lokale restauranten Svarta Pannan.

Biffstek, onion-salad and potato 9,50€, stod det på menyen.

Det var en solid entrecôte, med masse løk, salat og en stor porsjon ovnstekte poteter med løk og chili 😋 Øl til sjåføren og cola til meg !


I ettermiddag kom det faktisk litt regn. 
Koselig og sitte ute på terrassen i regnvær, så da fikk jeg opplevd det også.

Etter to timer kom solen tilbake 💦



Det er en restaurant jeg har hatt lyst til å gå på, men der er det ikke uteservering. 
Jeg har sett på menyen på Tripadvisor 👉 SLOW BOAT

Passet bra i kveld. 
Det er en kinesisk restaurant, som ligger ved rundkjøringen ved Patalavaca.
I det litt slitne bygget mot stranden, hvor du også finner supermarked og 👉 Dr. Vaages Legesenter faktisk !


👉 Slow Boat 
- er en liten, veldig koselig, liten restaurant med utsikt over strandpromenaden, Montermarina og Anfi.

Vi fikk ett lite vindusbord med utsikt mot solnedgangen.

Der var det bortsett fra oss 6 gjester og 3 små kinesiske damer, den ene serverte oss, utrolig imøtekommende, den andre passet kassen og den tredje laget maten.

Vi valgte en meny for to personer og det var store rause, gode porsjoner med mat. Vi klarte ikke å spise opp alt og da ville de pakke ned mat og sende den med oss, men det droppet jeg altså.



Til forrett var det
- en glovarm, sprø og god vårrull med svinekjøtt og sweet chili saus.

Ikke for sterk, akkurat passe 😋


Hovedrettene var

Kylling med grønnsaker og mandler i en god soyasaus'-saus.

Kyllingen var supermør og grønnsakene crispy, mandlene var sprø !
DIGG !!


Andebryst med appelsin 

Kjempegod saus, anden var etter min mening litt overstekt, men smakte godt.


I tillegg fikk vi masse god ris  med skinke, erter, mais og gulrot.


Denne restauranten kan anbefales 😋
Masse god, mat til en hyggelig pris !

Når regningen skulle betales kom den hyggelige damen med, ikke bare en 'snaps', men 3 flasker og vi måtte smake på alle tre.
Godt var det ikke, men veldig hyggelig !




Tirsdag - den siste hele dagen her nede - og den må nytes.

🌞🌞🌞 -og 23 grader i skyggen lover bra !

Frokost 'hjemme' og formiddagstur frem og tilbake til båthavnen i Arguineguin, 5,5 km !
Der var det marked med masse hjemmelaget smykker, vesker, steiner og annet stæsj, som man ikke har brukt for !

Peach Smoothie smakte godt i varmen 🍑







Restaurante 👉 Sol y Sombra

💚 Men, kontrastene er store når vi går forbi Sjømannskirken ser vi båthavnen, hvor mange båtflyktninger har ankommet i dag tidlig.

Fra 👉 Canariajournalen 26.04.2022
En person er bekreftet omkommet, og 26 er savnet etter at en småbåt med flyktninger og andre migranter forliste på vei fra Afrika til Kanariøyene i dag tidlig.

Blant de savnede er det seks småbarn og 13 kvinner, skriver Helena Maleno, talsperson for hjelpeorganisasjonen Caminando Fronteras, på Twitter.
Båten hadde 61 passasjer da den la ut fra Afrika, og forliste 245 kilometer sør for Gran Canaria, langt ute av kurs.
De overlevende er fraktet inn til havnen i Arguineguín sørvest på Gran Canaria av sjøredningstjenesten.
Maleno skal ha snakket på telefon med passasjerer mens båten ennå var flytende, og fikk opplyst GPS-posisjoner for båten som viste at de hadde kommet ut av kurs og var på vei sørover.
Nødsentralen bekreftet til avisen Canarias Ahora i dag tidlig at en død og 114 overlevende fra tre flyktningbåter ble fraktet til Arguineguín fra mandag ettermiddag til tirsdag morgen.
Passasjerene ble reddet sørvest for Kanariøyene av sjøredningstjenesten.
80 mennesker fra Sub-Sahara (områder sør for Sahara), som var passasjerer i to gummibåter, ble reddet over 70 kilometer sør for Gran Canaria, ifølge nødsentralen.
17 av disse er kvinner, og fire er barn.
De to båtene ble funnet da sjøredningstjenesten lette etter båten som forliste.
Hittil i år har det kommet cirka 150 båter med over 6500 flyktninger og andre migranter til Kanariøyene i småbåter.
Minst 190 mennesker har mistet livet på flyktningruten fra Afrika til Kanariøyene i år
.



Noen timer ved bassengkanten er herlig etter en gåtur i varmen !

Jeg liker best bassenget på toppen ved Aquamarina med utsikt over Atlanterhavet og Anfi.

Det blåste litt i dag, men det er litt behagelig så det ikke blir altfor varmt på solsengene.
Det er sjeldent masse mennesker her, de fleste ligger ved bassenget nede, der det er barnebasseng. Helt greit for meg !




Siste middagen her nede og det måtte bli hos 'tyskerne'
👉 Restaurante Valentino

Der serverer dem veldig god mat, med god kvalitet.
Veldig store porsjoner så jeg klarer aldri og spise opp alt, men i dag klarte jeg det nesten !

Anbefaler og reservere bord for det er veldig fullt der bestandig, hvis du ikke vil sitte innerst inne i lokalet.

I dag spiste jeg Cognac Ram !
Strimlet indrefilet av storfe, supermørt kjøtt, med sjampinjong i cognacsaus og potet kroketter til 17,90 €, 1 glass rødvin Copa Arganza 4,20 € og vann 2,50 

Ole M spiste en solid porsjon med entrcote, pommes frites, salat og masse stekt løk. 16,50 
0,4 fassbier 4 

Helt grei utsikt ved bordet 🌴🌴🌻



Rakk kveldsmat også, når man ble litt sulten på kvelden

Mar de Tapas ligger ved Anfi del Mar.  
Restaurant, take away og masse god is 🍨🍧

Take away pizza 🍕
Pizza Diabolo med tomatsaus, mozzarella, pepperoni, cherrytomater og chiliflakes.. stod det, men i tillegg til chiliflakes var skikkelig sterk friske grønn chili 😛 

Sykt sterkt og sykt godt !


Onsdag -og klar for hjemreise !

Har hatt 12 utrolig fine dager her nede, to timer med regnvær 💦😅
11 døgn er akkurat passe, en uke er for lite og 14 dager kan bli i lengste laget.

Frokosten var grove, nystekte briks fra Spar med brunost !


Formiddagen ble benyttet til bad og sol ved bassengkanten.

Lunch, hos 'tyskerne' på Restaurante Valentino.
Chili con carne, fikk tilbud om ris til, ja takk !

Gryta var god den, men det er første gang jeg har fått servert den med poteter i gryta.
Jeg kunne også ha tenkt meg tortilla chips, som tilbehør.


Rydde litt i leiligheten og pakke kofferten !
- Hjemreise med Norwegian kl. 17 lokal tid ✈✈

Takk for meg 🌴🌴🌞🌞💛💛



Hjem - til 'vannvogna' og hermetikk !! 😅





2 kommentarer:

  1. Hei og takk for fin lesning:)
    Jeg tenker å leie leilighet på Montemarina for noen uker, men finner ikke helt ut av hvordan. Ser at det leies ut noen på Finn. Kan jeg spørre om hvordan dere leide? På forhånd takk for svar. Mvh. Marianne

    SvarSlett
    Svar
    1. Hyggelig at du likte innlegget. Leiligheten vi bodde i er annonsert til utleie på Finn.no. Hun, som leier den ut bor i Hamar, jeg bor rett utenfor Hamar. Det er betryggende, så man er sikker på at dem, som leier ut er seriøse

      Slett