Sesame noodles / Sesamnudler med nykål



Har du fått med deg at jeg digger nykål 😅 -og nudler... !
I denne oppskriften bruker jeg gode eggnudler fra Vietnam.
Du kan også bruke annen type nudler eller spaghetti, men den bør være tynn.

Sesamfrø kommer fra sesamplanter dyrket i Kina, India, Sentral- og Sør-Amerika. 
De er rike på mineraler, E-vitamin, flerumettet fett og protein. 
Frøene blir også presset til en gyllengul og søtlig olje.

Herlig smaksrik bolle med nudler og nykål i asiatisk dressing og sesamfrø 🌿
Retten er best varm, men restene kan fint spises kalde til lunsj dagen etter.

Nudlene kan også serveres, som tilbehør til kylling, kjøtt, fisk eller skalldyr !
Jeg brukte 200 gram nykål i denne oppskriften, men du kan gjerne bruke en større mengde.
Sabla god !

Du trenger:
  • 150 g nudler
  • 200 g nykål -eller mer
  • Havsalt
  • 8 ss soyasaus
  • 2 ss riseddik
  • 1 ss sukker
  • 2 ss sesamolje
  • 2 vårløk
  • 3 ss sesamfrø
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Bland sammen soyasaus, riseddik, sukker og sesamolje.
  2. Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne til de blir gylne. Hell dem i en skål og sett dem til side.
  3. Del nykål i tynne strimler. Kok opp vann og tilsett godt med salt. Legg i nykål og kok i 2 minutter. Hell godt av vannet.
  4. Kok nudlene som anvist på pakken og sil av vannet.
  5. Skjær vårløken i tynne ringer.
  6. Bland sammen nudler, nykål, vårløk, dressingen og 2 ss sesamfrø.
  7. Dryss over hakket korinader og resten av sesamfrøene.

Ingredienser


Rist sesamfrø

Kok nykål og nudler

Sesam noodles !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF