Langtidsstekt svinenakke med fløtegratinerte poteter, nykål & soyasmør !



Svinenakke har blitt en veldig populær strykningsdel. 
Det er den mest saftige og smakfulle delen på grisen.
Det er på grunn av god fordeling av fett i og rundt muskulaturen.

Svinenakken vil jeg ha nesten helt gjennomstekt, jeg tar den ut på 70°C.
Svinenakke er ikke noen ny oppfinnelse, det er rett og slett nakkekotelettene, som man har fjernet beinet på -og ikke delt opp i koteletter. Da blir det nakkefilet 🍂

I denne oppskriften har jeg brukt gyrosmarinert svinenakke,
surret med spekeskinke, fra ⟶ Annis Pølsemakeri på Ringebu.

Gyrosmarinade består, som regel av rødløk, hvitløk, olivenolje, rødvinseddik, honning, oregano, timian, rosmarin, salt og pepper.

Server svinenakken med fløtegratinerte poteter, nykål & soyasmør 🌿
  • Du må starte med svinenakken tre timer før servering, så det tar litt tid men den passer seg selv.
  • Tilbered potetene en time før middagen skal serveres.
  • Soyasmøret kan tilberedes i god tid -og varmes opp igjen rett før servering.
  • Nykål skal bare koke ett par minutter.
God middag ♫♫



Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 kg surret svinenakke, gjerne marinert og surret med spekeskinke
  • Stekesmør
  • Fløtegratinerte poteter
  • Soyasmør
  • Nykål
Sånn gjør du:
  1. Gni svinenakken godt inn med salt og pepper, hvis den ikke er marinert. Surr den gjerne inn med spekeskinke.
  2. Brun svinenakken raskt på alle siden i en varm stekepanne med stekesmør.
  3. Legg den i en ildfast form og sett inn ett steketermometer.
  4. Stekes på 125°C i 2-2,5 time.
  5. Ta svinenakken ut av ovnen når den er 70°C. Temperaturer stiger ca. 5°C når den hviler.
  6. Pakk den inn i folie og la den hvile i 30 minutter eller lenger.
  7. Sil sjyen og bruk den i soyasmøret.
Stek fløtegratinerte poteter, mens kjøttet hviler. Oppskrift 👉 her

Nykål
  1. Ha litt vann og salt, gjerne havsalt i en kjele og kok opp.
  2. Legg i kål, delt i strimler, med en smørklatt på toppen.
  3. Damp under lokk, 2-3 minutter.
Soyasmør
  • Stekesjy fra svinenakken
  • 2 Sjalottløk
  • 150 g meierismør
  • 1 dl soyasaus
  • Tabasco, ca. 10 dråper
  • Sitronsaft, ca. 2 ts
Sånn gjør du:
  1. Hell sjyen fra nakkesteken i en kjele.
  2. Skrell og finhakk sjalottløk.
  3. Ha smøret i kjelen med sjy og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
  4. Ha i sjalottløk, la det surre noen minutter.
  5. Tilsett soyasaus og smak til med noen dråper tabasco og sitronsaft.
Kjernetemperatur:
70 °C - medium
76 °C - gjennomstekt
90 °C - pulled pork

Svinenakke

Svinenakke

Stekesjy

Soyasmør

Langtidsstekt svinenakke med fløtegratinerte poteter, nykål & soyasmør !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF