Fish Jalfrezi / Indisk curry med skrei !


Jalfrezi spiste jeg, første gang på en utrolig bra Indisk restaurant i København.
Du kan lese om Al-Diwan på Vesterbro i København 👉 her ♪♪

Jalfrezi er en indisk curry
Den blir laget i mange utgaver med forskjellige proteiner.
Lam, geit, kylling, fisk eller vegetar med grønnsaker er de mest brukte i India.

Jalfrezi ble opprinnelig brukt som restemat, hvor man stekte rester av kjøtt eller fisk og blandet inn løk og chili.

Denne utgaven av Jalfrezi er en smaksbombe med fisk, nærmere bestemt skrei 🐟
Filet av skrei, torsk som har oppholdt seg i Barentshavet, men som kommer inn til norskekysten for å gyte fra januar til mars. 
Skreien er hvit og delikat, har en fin fasthet, som gjør at den holder seg hel i gryta.

Men, 'vanlig' torsk fungerer også helt fint i denne retten !


Godt tilbehør er basmatiris og nanbrød 🌿
Basmatiris dyrkes i India og Pakistan. 
Den har en litt nøtteaktig smak og passer godt til krydrete retter.

Server gjerne retten med naturell yoghurt eller 👉 Raita 
Raita er en tykk indisk yoghurtsaus med agurk og mynte.
Det er ett klassisk tilbehør til krydret og sterk indisk mat da yoghurt og agurk er med på dempe ned de kraftige smakene.
Den skal serveres kald, rett fra kjøleskapet.

God middag ♪♪



Du trenger til 4 porsjoner:
  • 600-800 g torskefilet
  • Stekeolje
  • 1 gul løk
  • 1 rødløk
  • 1 chili
  • 1 paprika
  • 1 ss revet ingefær
  • 400 g hermetiske tomater
  • 1 ts malt spiskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts salt
  • 1 ts sennep
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 dl kjøtt eller kyllingkraft
  • 1-2 dl fløte
  • Frisk koriander
  • Lime
  • Basmatiris
  • Nan brød
  • Yoghurt naturell / Raita
Sånn gjør du:
  1. Skrell og skjær løk i tynne skiver og stek den i smør til den er gyllen.
  2. Tilsett paprika, skåret i strimler, finhakket chili og revet ingefær.
  3. Hell over kjøttkraft (jeg brukte vann og 1 stk kjøttbuljongterning), hermetiske tomater, tomatpure, sennep og krydder.
  4. La det surre i ca. 15 minutter.
  5. Smak til med fløte. Gryten blir mildere i smak etter hvor mye fløte du tilsetter.
  6. Kok opp.
  7. Del fisken i store biter, fjern skinn og bein og legg dem forsiktig i sausen.
  8. Skru ned varmen og legg forsikig i fisken.
  9. Sett på lokk og la fisken trekke i sausen i 10 minutter, eller til den flaker seg.
  10. Dryss over koriander og litt limesaft ved servering.
  11. Serveres med naturell yoghurt eller raita, hvis du ønsker det.
Ingredienser

Krydder

Indisk curry 

Skreifilet

Fish Jalfrezi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF