13 mars 2022

Ovnsbakt torsk med middelhavsgrønnsaker & sitronsmør !



God og ikke så verst sunn hverdagsmiddag for folk i farta 🐟🍅
Rask middag, men den smaker nydelig så den kan gjerne serveres med hvit duk 
og kongen, som gjest.

Torskefilet på seng av grønnsaker, ovnsbakte poteter og smeltet sitronsmør 🍋

Bruk gjerne skrei !
Skrei er torsk som har oppholdt seg i Barentshavet, men som kommer inn til norskekysten for å gyte. Sesongen er fra januar til slutten av mars. 
På grunn av det kalde vannet er den lekker fast i fisken og smaker nydelig !


Sånn gjør du:

✔ Sett stekeovnen på 200 grader varmluft. 
✔ Forbered potetene, gjerne med skallet på.
✔ Sett potetene nederste i ovnen.
✔  Forbered grønnsaker og fisk, stekes sammen med potetene.
✔  Smelt smør og tilsett persille og sitronsaft.
  Spis & Nyt innen ca. 30 minutter !


Du trenger til 4 personer:
  • 800 g torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 brokkoli
  • 1 squash
  • 1 rødløk
  • 3 fedd hvitløk
  • Små tomater
  • Olje
  • Salt
  • Pepper
  • Godt smør
  • Persille
  • Sitronsaft
Sånn gjør du:
  1. Del squash, brokkoli og løk i passende biter.
  2. Fres grønnsakene i en panne med olje og hele fedd hvitløk.
  3. Stek grønnsakene til de er gylne og myke. Ta ut hvitløken. 
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Hell grønnsaker og tomater over i en ildfast form.
  6. Drypp over litt olje, salt og pepper.
  7. Del torskefilet i passene skiver og legg over grønnsakene.
  8. Krydre fisken med salt og pepper.
  9. Stekes ved 200 grader varmluft i ca.15 minutter.

Ovnsbakte poteter
  • Gode poteter, gjerne med skallet på 
  • Olje
  • Maldonsalt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær potetene i båter og legg dem på ett stekebrett med bakepapir.
  2. Drypp over olje, krydre med salt og pepper.
  3. Bak i ovn på 200 grader varmluft i 20-25 minutter.
Smelt litt ekte godt meierismør, tilsett frisk hakket persille og litt sitronsaft.
Hell noen skjeer over ved servering 🌿


Ingredienser !

Grønnsaker 

Skreifilet !

Klar til steking 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF