Danmark er kjent for sine 'Høye smørrebrød' 🌿
Det er ofte rugbrød, som blir servert i Danmark, men personlig synes jeg det er vel så godt med loff. Pålegget er ofte ganske rimelig, som leverpostei, poteter, sild og hvem har ikke spist det klassiske smørbrødet: 'Stjerneskud' med rødspettfilet.
Du får selvfølgelig 'smørrebrød' i mange utgaver, som luksussmørbrød med hummer,
men felles for dem alle er :
Smørbrødene blir toppet med masse snadder 🌿
Her får du oppskriften på to av mine favoritt smørbrød !
Reker (bombe 😋 og da mener ordentlige reker, ikke lakevarianten) og Roastbiff !
✔ Smørbrød med roastbiff, kald bearnaise, syltet rødløk og sprøstekt løk.
✔ Smørbrød med reker, egg, majones, dill, lodderogn og sitron.
Sånn gjør du:
- Roastbiff bør lages dagen før servering, hvis du skal steke den selv. Oppskrift 👉 her.
- Syltet rødløk bør lages minst 4 timer før servering. Oppskrift 👉 her
- Rekene kan skrelles i god tid
- - og hvis du vil lage majones selv, finner du oppskrift her
- Kald bearnaise lages noen timer eller mer før servering.
- Smør godt brød eller loff med smør. Legg på crispy salat og topp brødet med masse godsaker !
Bearnaise - kald
- 165 g majones (Mills) eller hjemmelaget, oppskrift 👉 her
- 3 ss lettrømme
- 3 ts ris eller hvitvinseddik
- 1 ss tørket estragon eller 4 ss frisk estragon
- Salt
- Hvit pepper
Sånn gjør du:
- Bland sammen majones, lettrømme og eddik.
- Smak til med estragon salt og pepper.
- Settes kjølig ett par timer før servering.
Kald bearnaisedressing |
Ingredienser |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar