Nå har vel de fleste fått med seg min nye 'favoritt-biff', men jeg gjentar meg selv :
Hanger steak / Butcher steak / Boeuf onglet / Verdens møreste biff !
Hanger steak / Butcher steak / Boeuf onglet / Verdens møreste biff !
Nyretapp / Slakterbiff, som den også kalles har lenge vært slakterens hemmelighet ♫♪ Kjøttstykket ligger på innsiden av ryggen som et beskyttende muskellag mot nyrene.
Knallgod, spicy marinering, som passer perfekt til storfekjøtt
I tillegg til fantastisk smak blir kjøttet utrolig mørt !
Appelsin & limesaft, soyasaus, hvitløk, jalapeno, spisskummen, koriander og olje er typiske meksikanske smaker og en perfekt kombo for marinering av biff !
Marinert nyretapp, sukkererter, bakt potet med hjemmelaget hvitløksdressing og hvitløkssmør 🌿
Marinert slakterbiff
- 500 g renset nyretapp
- Frisk koriander
- 1/2 dl rapsolje
- 1/2 dl soyasaus
- Saften av 1 appelsin
- Saften av 1 lime
- 1 ss revet eller presset hvitløk
- 1 ss finhakket jalapeno
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ss rørsukker
- 2 ss rapsolje
- 2 ss smør
- 4 fedd eller en liten hvitløk uten fedd
- 3 sjalottløk
- Salt
- 3 dl vann
- 2 ss soyasaus
Sånn gjør du:
- Bland sammen alle ingrediensene til marinaden : Olje, soyasaus, saft av appelsin og lime, hvitløk, jalapeno, spisskummen, salt, pepper, rørsukker og en god neve hakket koriander.
- Legg nyretappen i en pose og hell over marinaden. Mariner kjøttet i 1-2 timer i romtemperatur.
- Sil av marinaden, tørk kjøttet med tørkerull og krydre nyretappen med salt.
- Varm opp en stekepanne og tilsett rapsolje og smør.
- La pannen bli ordentlig varm før du legger nyretappen i pannen.Tilsett 4 hele fedd hvitløk eller en hvitløk uten fedd delt i 4 deler, og 3 sjalottløk i grove biter. Stek kjøttet 3-5 minutter på hver side. Steketiden kommer an på tykkelsen på kjøttet. Kjernetemperatur er fra 50°C og til max 59°C for mørt, medium stekt kjøtt. Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile i 10-15 minutter med aluminiusfolie over kjøttet. Ikke pakk kjøttet inn i folien.
- Tilsett 3 dl vann i stekepannen, sammen med hvitløken og sjalottløk og la det koke ca.5 minutter, skum av underveis. Sil sausen over i en kjele. Smak til sjysausen med soyasaus. Hold den varm frem til servering.
Hvitløksdressing
- 3 dl lettrømme
- 3 fedd hvitløk
- En god neve bladpersille
- 0,5 ts salt
- Kvernet pepper
Sånn gjør du:
- Kok hvitløken i 4-5 minutter. Avkjøles i kaldt vann og knustes med en gaffel. Når hvitløken koker får den en søtere og mildere smak enn når den er rå.
- Finhakk persillen.
- Bland sammen revet hvitløk, hakket persille og rømme. smak til med salt og pepper.
- Lag den gjerne noen timer før servering og oppbevar den i kjøleskapet.
Bakt potet
- Bakepoteter
- Aluminiumsfolie
- Kryddersmør, i dag brukte jeg ferdig kjøpt kryddersmør med hvitløk og hjemmelaget dressing
Sånn gjør du:
- Pakk store bakepoteter inn i alu.folie, hvis du ikke har kjøpt ferdig innpakkede.
- Stekes i stekeovn, 250°C i 1 til 2 timer, avhengig av størrelsen på potetene.
- Stikk en strikkepinne i poteten for teste om de er ferdig.
- Servere med kryddersmør og/eller dressing.
Sukkererter
- Sukkererter
- 1 dl vann
- 50 g smør
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du
- Ta bort strengen på belgen og eventuelt stilken.
- Ha 1 dl vann og 50 g smør, salt og pepper i en kjele.
- Tilsett sukkererter.
- Kok opp og la sukkerertene koke 1 minutt.
Cherrytomater / Juanitas tomater
- Legg tomatene i en ildfast form.
- Hell over litt olje og flaksalt.
- Stekes sammen med potetene de siste 5-10 minuttene av steketiden.
Meksikansk biff |
Sjysaus & sukkererter |
Meksikansk biff |
Meksikansk biff |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar