Meksikansk biff med bakepoteter & hvitløksdressing servert med sukkererter og ovnsbakte tomater !


Nå har vel de fleste fått med seg min nye 'favoritt-biff', men jeg gjentar meg selv :
Hanger steak / Butcher steak / Boeuf onglet / Verdens møreste biff !

Nyretapp / Slakterbiff, som den også kalles har lenge vært slakterens hemmelighet ♫♪ Kjøttstykket ligger på innsiden av ryggen som et beskyttende muskellag mot nyrene.

Les mer om Nyretapp ⇾ her !
Indrefilet, ytrefilet og entrecôte passer også godt til oppskriften.


Knallgod, spicy marinering, som passer perfekt til storfekjøtt
I tillegg til fantastisk smak blir kjøttet utrolig mørt !

Appelsin & limesaft, soyasaus, hvitløk, jalapeno, spisskummen, koriander og olje er typiske meksikanske smaker og en perfekt kombo for marinering av biff !

Marinert nyretapp, sukkererter, bakt potet med hjemmelaget hvitløksdressing og hvitløkssmør 🌿


Marinert slakterbiff

  • 500 g renset nyretapp 
  • Frisk koriander
  • 1/2 dl rapsolje
  • 1/2 dl soyasaus
  • Saften av 1 appelsin
  • Saften av 1 lime
  • 1 ss revet eller presset hvitløk
  • 1 ss finhakket jalapeno
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss rørsukker
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ss smør
  • 4 fedd eller en liten hvitløk uten fedd
  • 3 sjalottløk
  • Salt
  • 3 dl vann
  • 2 ss soyasaus

Sånn gjør du:
  1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden : Olje, soyasaus, saft av appelsin og lime, hvitløk, jalapeno, spisskummen, salt, pepper, rørsukker og en god neve hakket koriander.
  2. Legg nyretappen  i en pose og hell over marinaden. Mariner kjøttet i 1-2 timer i romtemperatur.
  3. Sil av marinaden, tørk kjøttet med tørkerull og krydre nyretappen med salt.
  4. Varm opp en stekepanne og tilsett rapsolje og smør.
  5. La pannen bli ordentlig varm før du legger nyretappen i pannen.Tilsett 4 hele fedd hvitløk eller en hvitløk uten fedd delt i 4 deler, og 3 sjalottløk i grove biter. Stek kjøttet 3-5 minutter på hver side. Steketiden kommer an på tykkelsen på kjøttet. Kjernetemperatur er fra 50°C og til max 59°C for mørt, medium stekt kjøtt. Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile i 10-15 minutter med aluminiusfolie over kjøttet. Ikke pakk kjøttet inn i folien.
  6. Tilsett 3 dl vann i stekepannen, sammen med hvitløken og sjalottløk og la det koke ca.5 minutter, skum av underveis. Sil sausen over i en kjele. Smak til sjysausen med soyasaus. Hold den varm frem til servering.
Hvitløksdressing
  • 3 dl lettrømme
  • 3 fedd hvitløk
  • En god neve bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • Kvernet pepper
Sånn gjør du:
  1. Kok hvitløken i 4-5 minutter. Avkjøles i kaldt vann og knustes med en gaffel. Når hvitløken koker får den en søtere og mildere smak enn når den er rå.
  2. Finhakk persillen.
  3. Bland sammen revet hvitløk, hakket persille og rømme. smak til med salt og pepper.
  4. Lag den gjerne noen timer før servering og oppbevar den i kjøleskapet.
Bakt potet
  • Bakepoteter
  • Aluminiumsfolie
  • Kryddersmør, i dag brukte jeg ferdig kjøpt kryddersmør med hvitløk og hjemmelaget dressing
Sånn gjør du:
  1. Pakk store bakepoteter inn i alu.folie, hvis du ikke har kjøpt ferdig innpakkede.
  2. Stekes i stekeovn, 250°C i 1 til 2 timer, avhengig av størrelsen på potetene.
  3. Stikk en strikkepinne i poteten for teste om de er ferdig.
  4. Servere med kryddersmør og/eller dressing.
Sukkererter
  • Sukkererter
  • 1 dl vann
  • 50 g smør
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du
  1. Ta bort strengen på belgen og eventuelt stilken.
  2. Ha 1 dl vann og 50 g smør, salt og pepper i en kjele. 
  3. Tilsett sukkererter. 
  4. Kok opp og la sukkerertene koke 1 minutt. 
Cherrytomater / Juanitas tomater
  1. Legg tomatene i en ildfast form.
  2. Hell over litt olje og flaksalt.
  3. Stekes sammen med potetene de siste 5-10 minuttene av steketiden.

Meksikansk biff


Hvitløksdressing

Tomater

Meksikansk biff


Meksikansk biff

Sjysaus & sukkererter

Meksikansk biff

Meksikansk biff

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar