Det er vel den kinesiske retten, som er best kjent i Norge !
Chop Suey er noe av det beste jeg vet !
Denne utgaven er en ny mix, med pinnekjøtt.
Du kan bruke rester av pinnekjøtt i denne retten.
Du får også kjøpt ferdig kokt pinnekjøtt. Den er slettes ikke ille på smak, men veldig små biter, så det er ikke den du bør servere til julemiddag.
Du får i hvert fall ett veldig godt utgangspunkt for gode middager med 'rester' av pinnekjøtt.
Den koster noen kroner så følg med i 50% disken i dagligvarebutikkene.
Norsk pinnekjøtt med asiatiske smaker 🌾
Fusion - blanding fra flere lands kjøkkenCrossover - ingredienser fra flere verdensdeler.
Du trenger til 3 porsjoner:
- 350 g dampet og renset pinnekjøtt
- 1 rød paprika
- 1 rødløk
- 2 gulrøtter
- 1 purre
- Smør
- Rapsolje
- 4 dl kjøttkraft
- 3 ss lys soyasaus / a'la Kikkoman
- 1 ss soppsoya
- ½ ts pepper
- 2 ss maisennamel + litt vann
- Koriander
- Mynte
- Kokt jasminris
- Sett risen på kok.
- Skjær rødløk, purre, paprika og gulrøtter i strimler. Bruker du en mandolin går det raskt og enkelt, bare pass på fingrene.
- Stek rødløken gyllen i litt smør og tilsett renset pinnekjøtt.
- Tilsett 3 dl av kjøttkraften, jeg brukte vann og en knust kjøttbuljongterning.
- Rør ut maisenna i 1 dl kjøttkraft/vann. Hell det over i stekepannen og kok opp.
- Tilsett soyasaus og soppsoya. Har du ikke soppsoya kan du bruke litt mer soyasaus og en dæsj' sukkerkulør.
- Rør inn grønnsakene.
- Kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
- Smak til med pepper.
- Dryss over frisk koriander og mynte ved servering.
- Server retten med kokt jasminris.
RIS - Jasminris, til 3 porsjoner
- 3 dl ris
- 6 dl vann
Sånn gjør du:
SOYASAUS
Mørk soyasaus: Gjæringstiden er lengre enn for lys soyasaus. Den er mørkere, tykkere, mindre salt og langt søtere siden den er tilsatt melasse (avfall fra sukkerproduksjonen). Mørk soyasaus brukes der hvor du ønsker å gi retten farge i tillegg til smaksfylde.
Lys soyasaus: Tynnere og saltere enn den mørkere. Brukes der hvor du ikke ønsker farge, men heller den salte soyasmaken. Det er den typiske vanlige Kikkoman soyasaus.
Soppsoya: Er nesten som mørk soyasaus, men den er laget med sopp i stedet for soyabønner.
Jeg har testet mange merker, men ingen slår Mrs. Chengs - den er helt fantastisk !
- Skyll risen i vann, da blir risen luftigere.
- Hell vann i en tykkbunnet kjele og ha i risen.
- Kok opp over sterk varme uten lokk.
- Rør rundt og skru ned varmen.
- Sett på lokk og la risen småkoke til den er ferdig, les anvisning på pakken du bruker.
Mørk soyasaus: Gjæringstiden er lengre enn for lys soyasaus. Den er mørkere, tykkere, mindre salt og langt søtere siden den er tilsatt melasse (avfall fra sukkerproduksjonen). Mørk soyasaus brukes der hvor du ønsker å gi retten farge i tillegg til smaksfylde.
Lys soyasaus: Tynnere og saltere enn den mørkere. Brukes der hvor du ikke ønsker farge, men heller den salte soyasmaken. Det er den typiske vanlige Kikkoman soyasaus.
Soppsoya: Er nesten som mørk soyasaus, men den er laget med sopp i stedet for soyabønner.
Jeg har testet mange merker, men ingen slår Mrs. Chengs - den er helt fantastisk !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar