Opprinnelig blir retten laget med kalv eller kylling, som bankes flat og paneres med mel før den stekes i smør, sitron og kapers.
I denne utgaven har jeg brukt torsk, som jeg har kokt sammen med friske grønnsaker 🌿
Kapers er vel den eneste opprinnelige ingrediensen -og fremgangsmåten, proteinet tilberedes rett i sausen. Raskt, godt og enkelt !
Enkel smakfull fiskemiddag, som tilberedes i en kjele eller stekepanne og er klar til servering på under 30 minutter !
Retten kan serveres med hva du måtte av poteter, ris eller pasta.
Jeg serverte retten med en smaksrik, sunn og god 👉 blomkålris, som gir en fantastisk god, sunn og ganske billig lavkarbo-middag !
TORSK med middelhavssmaker 🌿🍅
Du trenger til 3 porsjoner:
- Olje
- 2 stk rødløk
- 2 stk paprika
- 1 fedd hvitløk
- 3 stk tomater
- 1 ss kapers
- 1/2 ts spisskummen
- Pepper
- Havsalt
- 600 g torsk, uten skinn og bein
- Basilikum
Slik gjør du:
- Skjær rødløk og paprika i strimler. Riv, press eller finhakk hvitløk og hakk tomatene.
- Varm olje i en kjele med tykk bunn eller en høy stekepanne.
- Tilsett løk, paprika og hvitløk og la det surre til løken blir gyllen.
- Tilsett tomat, kapers, spisskummen, 1 ts salt og 1 ts pepper.
- La grønnsakene surre i 5-10 minutter, til tomatene er knust. Rør i retten av og til.
- Krydre fiskefiletene med salt og pepper.
- Legg i fisken i kjelen og øs grønnsakssausen over.
- Legg på lokk og la surre videre i 10 minutter eller til fisken er ferdig kokt.
- Dryss over basilikum ved servering.
Rødløk, hvitløk, paprika |
Tilsett tomater, kapers og krydder |
Tilsett torsk |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar